27 / 04 / 2024

Büyük deprem sonrasında İskenderun’da kıyı şeridi tam 1 metre çökmüş!

Büyük deprem sonrasında İskenderun’da kıyı şeridi tam 1 metre çökmüş!

Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki büyük depremin Hatay'ın kıyı şeridinde yol açtığı yıkıntı, su altı kameralarıyla kaydedildi. İskenderun, Arsuz ve Samandağ ilçelerinde yapılan çekimlerde fay hattının denizaltındaki tahribatı görüntülendi.



6 Şubat’ta yaşadığımız ve 10 ilimizde büyük yıkıma neden olan depremlerin denizaltındaki yıkımını araştıran ekip fay hattı boyunca ilginç görüntüler elde etti. Su altı belgesel yapımcısı ve görüntü yönetmeni Tahsin Ceylan ve ekibi, depremlerin kıyılardaki etkilerini tespit etmek için Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığının desteğiyle çalışma başlattı.

Daha önce, yaptıkları dalışla Yayladağı ilçe sınırlarındaki Kel Dağı bölgesinde bulunan su altı mağarası “Büyük Mağara”nın depremlerde zarar görmediğini görüntüleyen ekip, daha sonra Arsuz, Samandağ ve İskenderun ilçelerinde çalışmalar yaptı.

Dalış ekibinde Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Oğuz Bavbek, Dalış Emniyet Güvenlik ve Arama Kurtarma (DEGAK) timleri ile Keldağ Dalış Merkezi eğitmeni Mahmut İğde yer aldı. 3 farklı kuruluştan oluşan dalış ekibi, yaşanan büyük depremin deniz altındaki izlerini sürdü. Ekip, Samandağ açıklarından başlayıp İskenderun Körfezi’ne kadar değişik noktalarda dalışlar yaptı.

Büyük deprem sonrasında İskenderun’da kıyı şeridi tam 1 metre çökmüş!

Ceylan ve beraberindekiler, kıyı şeridinde birçok alandan kopan kaya parçalarını saptarken, depremlerde yıkılan Arsuz Oteli’nin kıyısındaki dere yatağında fay hattının oluşturduğu yıkımı da görüntüledi.

Dalış ekibi, İskenderun’da yaptıkları su altı çekimleri sırasında da ilçede bulunan balıkçı barınağının büyük kısmının denize doğru çöktüğünü görüntüledi. İskenderun Limanı bölgesinde ise kıyı şeridinin bazı bölümlerinin yaklaşık 1 metre çöktüğü ekip tarafından tespit edildi.

 

 

 


Geri Dön