Büyük İstanbul Otogarı'nın nazım imar planı yapılmadı mı?
İstanbul Büyük Otogarı Esnaflar Derneği Başkanı Şahap Önal, "Otogarın imar planı yapılmadan, planlarda hazineye ait mera alanı olarak görülüyor.Otogarın yapımına kamulaştırmaları yapılmadan geçici temel atma planıyla izin verildi." dedi.
Kurulduğu gün itibarıyla kamuoyunu meşgul eden otogar yeniden gündemde. Geçtiğimiz günlerde Bayrampaşa'daki Büyük İstanbul Otogarı'nın çıkışında Metro Turizme ait park alanında, bilinmeyen bir sebepten dolayı yangın çıktı. 4 tane otobüsün yanması sonucu araçlarda büyük hasar meydana gelirken, yangının çıkış nedeni henüz araştırılıyor.
OTOGARIN ARAZİSİ VE İŞLETİMİNDE SORUN VAR
Konu hakkında görüşlerini aldığımız İstanbul Büyük Otogarı Esnaflar Derneği Başkanı Şahap Önal, "Otogarda her gün çeşitli olaylar oluyor. Güvenliği, emniyeti, temizliği içler acısı. Otogarın içinde bulunduğu arazi Yap-İşlet-Devret mantığı ile 25 yıllığına Uluslararası Anadolu Trakya Otobüsçüler Derneğine kiralandı. Ancak arazinin İBB tarafından nazım imar planı yapılmadan, şahıslara ait parsellerin olduğu ve aynı zamanda hazineye ait mera alanı olarak planlarda görülmekte olup kamulaştırmaları yapılmadan geçici temel atma planıyla otogarın yapımına izin verildi. Yaptığımız son çalışmalar sonucunda ÎBB'nin bu arazinin yeniden ele alınıp nazım imar planının yapılmasına karar'verildi. Dolayısıyla otogarın yapımı da işletilmesi de kaçaktır" iddialarında bulundu.
Önal, "Otogarın vapurunda işyerleri sahiplerinin vermiş olduğu finansman desteği olan 100 milyon TL işyeri sahiplerinden tahsil edildi Satışı gerçekleştiren demek yönetimi vaatlerini tutmadı. Otogar korku tüneline döndü. İş yerleri kaderine mahkum edildi Otogar geceleri kimsesizlerin, hırsızların, 10 numara yağ satanların yuvası olmuş durumda" dedi.
OTOGARDA UÇAN KUŞTAN PARA ALINIYOR
Otogarda günde iki bin araç giriş çıkışı olduğunu belirten Önal, "Otobüs başına 100 TL alınıyor. Bu gelirlerin hepsi tek bir şahısa gidiyor. Ayrıca otogar giriş çıkışlarında ilk 25 dakika ücret alınmaması gerekirken, bu para vatandaştan zorla alınıyor. Bu haksız kazanç nereye gidiyor? Yetkililer yalan yanlış ifadelerle kamuoyunu yanıltıyor. Aynı zamanda kendilerini gizlemek için birtakım paralel güçlerin kendilerini mağdur ettiklerini ifade ediyorlar Emniyet raporu, İBB ve resmi raporlar olmasına rağmen, hiçbir şey olmamış gibi kamuoyuna yanlış bilgi veriyorlar. İşyeri sahipleri mağdur edildiğine dair resmi raporlar mevcut" ifadelerini kullandı.
Kent Yaşam