29 / 04 / 2024

Büyük Kınacıyan Han kiralanmak üzere

Büyük Kınacıyan Han kiralanmak üzere

İstanbul Sirkeci'de Büyük Postane'nin karşısında yer alan asırlık Büyük Kınacıyan Han kiralanmak üzere



İstanbul Sirkeci'de Büyük Postane'nin karşısında yer alan asırlık Büyük Kınacıyan Han (Kredi Han) satılmak veya kiralanmak üzere . teklife açıldı. Hanın sahibi Türkiye Halk Bankası Emekli Sandığı Vakfı, Büyük Kmacıyan Han'ın satışı konusunda 10 milyon TL, bütün halinde kiralanması konusunda da aylık 65 bin TL kira istiyor.

Büyük Kınacıyan Han, 439 metrekare arsa üzerine bodrum, zemin, 4 normal kat ve çekme kat olmak üzere brüt 2 bin 830 metrekare kullanım alanına sahip. Binanın tarihi, konuk ettiği kişi ve kurumlar ile dikkat çekiyor. Borusan Holding'in kurucusu Asım Kocabıyık'ın babası Molla Ahmetağa'mn ilk ofisini kiraladığı han, İş Bankası'mn İstanbul'daki ilk şubesine de ev sahipliği yaptı. Kınacıyan Han, 1936 yılından 1947 yılına kadar olan 11 yıllık süre boyunca da Anadolu Sigorta'mn genel müdürlük binası olarak hizmet verdi.

Hanın inşasının 103 yıl öncesine dayandığı belirtiliyor. Ünlü ressam Osman Hamdi Bey'in oğlu Mimar Edhem ile Michel Nouridjan'm ortak imzasını taşıyan Büyük Kmacıyan Han'ın adı daha sonra Kredi Han olarak değişti.
Han'ı 1992 yılında Pamukbank'ın Memur ve Müstahdemleri   Emekli   ve Yardım Sandığı Vakfı aldı.    Pamukbank'ın Halk Bankası'na devrinin ardından han, Türkiye Halk Bankası Emekli Sandığı Vakfi'na geçti.
Aldığımız bilgilere göre hanın satışı veya kiralanması konusunda Borusan Holding'e teklif götürülmüş. Ancak Borusan yönetiminin kabul etmediği belirtiliyor.
Ekonomist

Geri Dön