Genel

Büyük Kulüp, sahile kaçak iskele ve 1.800 metrekarelik plaj kurdu!

Büyük Kulüp, Caddebostan sahiline adeta bir ada kurdu. Üzerine de kafe açtı ve plaj yaptı, 1800 metrekarelik, içinde cafe, bar, güneşlenme yeri ve 2 adet tuvalet bulunan betondan iskele yapıldı ve üyelerin hizmetine sunuldu.


Takvim, Türkiye'nin sayılı isimlerinden 7 bin 300 kişinin üye olduğu Büyük Kulüp'ün Caddebostan sahilinde işgal ettiği arazi ve betondan yapılan ada şeklindeki iskeleyi ortaya çıkardı. Büyük Kulüp'ün kaçak iskelesinin hikayesi, 2002'de Marina başvurusu ile başladı.



10 METRE AÇIKTA

Büyük Kulüp'ün bu müracaatı sırasında, Caddebostan sahiline denizden 10 metre açıkta, bin 800 metrekarelik, içinde cafe, bar, güneşlenme yeri ve 2 adet tuvalet bulunan betondan iskele yapıldı ve üyelerin hizmetine sunuldu.


BELEDİYE YIKAMADI

Dört yıl kimsenin fark etmediği iskele için 2006'da, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Kadıköy Belediyesi'ne şikayet geldi. Kanunlara göre yıkılması gereken iskele için her iki belediye de kendilerinde gerekli ekipman ve eleman bulunmadığını gerekçe göstererek yıkımı yapmadı. 2010 yılındaki şikayetler üzerine ise Büyük Kulüp, Kadıköy Belediyesi'ne başvurarak, "Güneşlenmek amaçlı iskele yapılması" isteğinde bulundu ve imar planında değişiklik talep etti. Türkiye Mimarlar ve Mühendisler Odası, sahile betondan bir iskele yapılmasına itiraz etti.


DURAN AKBULUT: KAÇAK DEĞİL

Ancak Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, TMMO'nun itirazına rağmen, "İskele yapımında beton kullanılmayacaktır" ibaresinin çıkarılmasını kabul ederek, makam oluru ile iskele yapımına onay verdi. TAKVİM, 11 yıllık işgali gündeme getirince Büyük Kulüp Başkanı Duran Akbulut bu kararı göstererek yapının kaçak olmadığını iddia etti. Ayrıca Akbulut, Milli Emlak'a kira ödediklerini de belirtti. Ancak kira diye söylenen bedelin de 2002'den beri kaçak olarak duran iskelenin 2008- 2011 tarihleri arası için ecrimisil (işgal bedeli) olarak ödenen 237 bin 944.97 liralık ceza olduğu ortaya çıktı.


GİRİŞ 50 BİN TL


1882'de İngiltere Büyükelçisi Sir Alfred Sandison tarafından Cercle a'Pera adıyla kuruldu.


Giriş ücreti 50 bin lira.


7 bin 300 üyeden 700'ü sanayici, 600'ü eski vekil, müsteşar, vali, emniyet müdürü. 100'e yakını da emekli general ve amiral.


İŞTE ÜNLÜ ÜYELER


Tansu Çiller, Mesut Yılmaz, Hüsamettin Özkan, Aydın Doğan, Erol Sabancı, Erdoğan Demirören, İbrahim Polat, Bedrettin Dalan, Mehmet Ağar, Erol Aksoy, Hüsnü Özyeğin, Erol Simavi, Ajda Pekkan, İsmail Hakkı Karadayı, Hüseyin Kıvrıkoğlu, Yaşar Büyükanıt, Çevik Bir, İlker Başbuğ...



Takvim