Kent Haberleri

Büyük Kumla Barajı 2016 Ekim'de hizmete girecek!

Gemlik İlçe Merkezi'nin 2045 yılına kadar içme, kullanma ve endüstri su ihtiyacının karşılanması için temeli 6 Temmuz 2013 yılında atılan Büyük Kumla Barajı'nın 2016 Ekim ayında hizmete gireceği açıklandı.


Gemlik İlçe Merkezi'nin yanı sıra Küçük Kumla, Büyük Kumla, Karacaali, Narlı, Kurşunlu, Umurbey ve Engürücük Mahallelerinin 2045 yılına kadar içme, kullanma ve endüstri su ihtiyacının karşılanması için temeli 6 Temmuz 2013 yılında atılan Büyük Kumla Barajı'nın 2016 Ekim ayında hizmete gireceği açıklandı. Yılda 15,49 milyon küp su basacak olan barajın Gemlik tarihinin en büyük yatırımı olduğu vurgulandı. 55 Milyonluk Büyük Kumla Baraj Yatırımının, 36 Milyon Liralık İçme Suyu İsale Hattı ve 24 Milyon Liralık Arıtma Tesisi ile destekleneceği ifade edildi. Büyük Kumla Barajı yapımı kapsamında ayrıca Yan Dere Derivasyon yatırımı 30 Milyon Lira tutarken, kamulaştırmalar için de 15 Milyon Lira harcandığı kaydedildi. Toplamda 160 Milyon Liralık devasa yatırım hız kesmeden devam ediyor. Gemlik ilçe Merkezinin yanı sıra 8 büyük ve önemli mahallesinin de 2045 yılına kadar içme suyu, kullanma suyu ve endüstriyel su ihtiyacını karşılayacak olan baraj inşaatını Ak Parti Bursa Milletvekilleri İsmail Aydın ve Hüseyin Şahiıı'in yanı sıra, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Bursa DSİ 1. Bölge Müdürü Nazmi Koçak ve 11. Şube Müdürü Kenan Akyürek birlikte gezdiler. Ak Parti İlçe Başkanı Zafer İşık ve Belediye Başkan Yardımcısı Vedat Büyükgölcigezli ile Ak Parti İlçe Yönetim Kurulu üyelerinin de katıldığı ziyarette, vekillere Baraj İnşaatının gidişatı hakkında slayt gösterimli sunum yapıldı. Büyük Kumla Baraj Yapım çalışmaları sırasında bir konuşma yapan Ak Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın, Küçük Kumla Gölet Yapım İhalesinin bu ay içinde, Haıııidiye Göleti yapım ihalesinin de 2015 yılı Ocak ayında gerçekleşeceğini müjdeledi. 

DSİ 11. Şube Müdürü Kenan Akyiirek, Bursa Milletvekilleri İsmail Aydın, Hüseyin Şahin ve Belediye Başkanı Refik Yılmaz ile birlikte konuklara slayt gösterimli bir sunum yaptı. İlçenin 4. Derecede deprem bölgesi olduğunu hatırlatan Akyiirek, alüvyon balçık zeminde 33 metre temel kazısı yaptıklarını hatırlattı. 



Bursa'da Meydan