28 / 04 / 2024

Büyük Marmara depremine karşı camilerde deprem düzenlemesi: 25 metrenin üzerindeki minareler tıraşlanıyor

Büyük Marmara depremine karşı camilerde deprem düzenlemesi: 25 metrenin üzerindeki minareler tıraşlanıyor

Marmara'da beklenen büyük depreme karşı önlemler alınmaya devam ediyor. Bu kapsamda Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından alınan kararla cami minarelerinin depreme karşı dayanıklı hale getirilecek. 



Marmara'da beklenen büyük depreme yönelik önlemler alınmaya devam ediyor. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından alınan kararla  cami minarelerinin depreme karşı dayanıklı hale gelmesi için tıraşlanacak.

25 METRENİN ÜZERİNDEKİ MİNARELER TIRAŞLANACAK

Diyanet yetkilileri, “25 metrenin üzerindeki birçok minareyi tıraşlayacağız. Uzun minareler depremlerde risk teşkil ediyor” dedi.

BirGün'de yer alan habere göre, toplam 3 bin 500’ün üzerindeki caminin bulunduğu İstanbul’da cami minareleri depreme dayanıklılğı test edilecek.

UZUN MİNARELER RİSK ALTINDA

BirGün’ün ulaştığı Diyanet İşleri Başkanlığı yetkilileri deprem mineraleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Şuan depremle ilgili İstanbul’da bir çalışma yürütüldüğünü bahseden yetkililer 25 metrenin üzerindeki birçok caminin minaresini kırpıldığını açıkladı.

Yetkililer bu çalışmayal ilgili olarak ''Yani minarelerin boylarını kısaltıyoruz. 6 şiddetinin üzerindeki gerçekleşen bir depremde 25 metreden uzun olan minareler risk teşkil ediyor.'' dedi.

Yetkililer Pendik ilçesindeki camilerinin yüzde 90’ının minaresinin 25 metrenin üzerinde olduğunu söyleyerek '' Yani zamanında düşünülerek inşa edilmemiş” dedi.

Büyük Marmara depremine karşı camilerde deprem düzenlemesi: 25 metrenin üzerindeki minareler tıraşlanıyor

KAHRAMANMARAŞ DEPREMİNDE BİR ÇOK CAMİ YIKILMIŞTI!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından da birçok cami yıkılmış veya ağır hasar aldığı ortaya çıkmıştı. Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Antep, Kilis, Malatya, Urfa, Diyarbakır,  Adana  ve Osmaniye’de bin 402 cami depremde yıkıldı veya ağır, orta ve hafif hasar gördü. Hasarlı camilerden uzak durulması gerektiği belirtmişti.

ELAZIĞ'DA 3 CAMİ YIKILDI!

Elazığ'da yenileme kapsamında ekiplerce ağır hasarlı 9 okul, 3 cami ve bir minarenin de bulunduğu bin 159 bina yıkıldı.

Yıkımı yapılan bin 159 yapıdan 937'sinin kent merkezi ile merkeze bağlı köylerde, 177'sinin Sivrice ilçesi ile bağlı köylerde, 45'inin ise Maden ve Palu ilçelerinde bulunduğu belirtildi.

Hasarlı binalara ilişkin itiraz süreci sonrasında verilecek karar ile güvenli olmadığı, risk taşıdığı belirlenen binalar İl Özel İdaresi ve Belediye ekiplerince yıkılacak.
 

Van'da büyük deprem sonrası 25 bin 170 konut inşa edildi!
Elazığ'da ağır hasar gören bin 159 bina yıkıldı!

Geri Dön