Sektörel

Büyük projelerin kaderi referanduma bağlı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Adana'da partisinin il başkanlığını ziyaret etti. Ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, hızlı karar alma ve büyük projeleri hayata geçirmek için cumhurbaşkanlığı sisteminin kurulması gerektiğini söyledi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Gerçekten kararlı bir yönetim, hızlı karar alma ve büyük projeleri hayata geçirmek için yeni bir sistem, yani cumhurbaşkanlığı sistemi, yeni hükümet sisteminin mutlaka kurulması şart. Türkiye için bu zaruri artık. Türkiye kabuğunu kırdı, büyüdü, artık elbise dar geliyor." dedi.


Bakan Eroğlu, Adana'da partisinin il başkanlığını ziyaretinde yaptığı konuşmada, Türkiye'yi bölme, parçalama, işgal girişimi olan FETÖ'nün darbe girişiminde Adanalıların kahramanca direndiklerini belirtti.


Hain girişimin milletin kahramanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın cesareti, Başbakan Binali Yıldırım, tüm AK Parti'li vekiller, kabine üyeleri hatta muhalefetin de kararlılığı neticesinde etkisiz kaldığını anlatan Eroğlu, "Hakikaten Türkiye çok büyük bir badire atlattı. İnşallah bundan böyle hiçbir darbe girişimini hayalinde bile kimse göremeyecek Allah'a şükür. Çünkü milletimizin büyük kahramanlığı dünya tarihine bir destan olarak geçti." ifadesini kullandı.


Bakan Eroğlu, Türkiye'nin önünde 16 Nisan anayasa değişikliği referandumunun bulunduğunu anımsatarak, bu referandumun ülke tarihinde bir dönüm noktası olacağını, siyasi istikrar için, büyük Türkiye için, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koyduğu 2023, 2053, 2071 hedeflerinin gerçekleşmesi için hep birlikte "evet" diyeceklerini vurguladı.


- "Yeni sistem şart"


Türkiye'de mevcut sistemde bir istikrar bulunmadığını, ortalama hükümet ömrünün 16 ay olduğunu vurgulayan Eroğlu, şöyle konuştu:


"AK Parti'nin 14 yıllık iktidarı dışında 8 ay, 10 ay ömrü olan hükümetler dahi oldu. Arkadaşlar size soruyorum, 16 ayda bir hükümet ne yapabilir? Büyük projeler yapabilir mi? Benim şahsi kanaatim hükümette koltuğa oturan bakanın, 16 ayda bakanlıkta hangi kapıdan girip hangi kapıdan çıkacağını öğreninceye kadar süresi dolar. Sekreterinin ismini öğrenemez. Bu çok önemli. Hükümetin kuruluşu, Mecliste program okunuşu, güvenoyu zaten 1,5 - 2 ay öyle geçiyor. Gidip sekreterin ismini öğreninceye kadar 3-5 ay geçer. Ondan sonra bir bakmış kapı dışarı, yeni hükümet gelmiş. Dolayısıyla bunda istikrar yok. Gerçekten kararlı bir yönetim, hızlı karar alma ve büyük projeleri hayata geçirmek için yeni bir sistem, yani cumhurbaşkanlığı sistemi, yeni hükümet sisteminin mutlaka kurulması şart. Türkiye için bu zaruri artık. Türkiye kabuğunu kırdı, büyüdü, artık elbise dar geliyor. Dolayısıyla hedef cumhurbaşkanlığı sistemi. Allah'ın izniyle milletimiz de bunun farkında."


- "Rejim değişikliği tartışmaları


Bakan Eroğlu, CHP'nin değişiklik için "Rejim değişikliği" söylemini kullandığını aktararak, sözlerine şöyle devam etti:


"Rejim, mejim değiştiği yok. Herhalde gıdayla ilgili rejimden bahsediyor. Bilemiyoruz. Onlar herhalde rejimi karıştırdı. Dolayısıyla Cumhuriyet düzeni zaten kurulmuş devam ediyor. Anayasa, demokrasi tamam. Ona itiraz eden yok. 18 maddede onu ima eden bir husus da yok. Dolayısıyla diyoruz ki Sayın Kılıçdaroğlu, Allah aşkına şu 18 maddeyi bir vakit ayır da bir oku evvela, ne var, neye itiraz ediyorsun? Hepsi makul, Türkiye'nin geleceği, Türkiye'nin istikrarı ve istikbali için gerekli. O bakımdan bunun için diyoruz ki 'evet' diyoruz." 


Partililerin "Okursa Kılıçdaroğlu da 'evet' der" sözleri üzerine Eroğlu, "Evet, okursa. Arkadaşlar okumasını temin edelim. Okursa o da 'evet' diyecektir veya o da mutlaka sandığa gidince evet vuracaktır. Veya yanlışlıkla 'evet'e vurur." diye konuştu.


Bazı kişilerin  "Oy kullanabilirse..." demesi üzerine  Eroğlu gülerek, "Evet Kağıthane'ye Kağıttepe demişti. Sonra bir baktık listede ismi yok. Şimdi neyse onla onu karıştırmayalım." dedi.


- 18 yaşındakilere milletvekili seçilme hakkı


Bakan Eroğlu, 18 yaşında milletvekili seçilme hakkına ilişkin  "18 yaşındakine seçilme hakkı mı verilir? Bunlar çoluk, çocuk" denildiğini belirtti.


"Fatih Sultan Mehmet İstanbul'u kaç yaşında fethetti?" diye soran Eroğlu, "Biz gençlerimize güveniyoruz. Sadece 18 değil, 19, 20, 21, 22, o yaşlarda 8 milyon genç var oy kullanabilecek. Gençlerimiz, geleceğimizin teminatı. Biz onlara güveniyoruz ve onların mutlaka memleket meselelerini ile ilgilenmelerini arzu ediyoruz. Bu da çok önemli bir adım." değerlendirmesinde bulundu.


Bu hakkın sadece Türkiye'de değil, dünyada 54 ülkede olduğunu, dolayısıyla geç kalmış bir hakkı gençlere verdiklerin anlatan Bakan Eroğlu, "Özellikle siyasi istikrar için, büyük Türkiye için, küresel bir güç Türkiye için, hızlı kalkınma için, milletimizin refahı, mutluluğu için evet, evet, evet..." ifadesini kullandı.




AA