30 / 04 / 2024

Büyükada'da iki kurum arasında 2. kule savaşı çıktı!

Büyükada'da iki kurum arasında 2. kule savaşı çıktı!

İzinsiz yapıldığı gerekçesiyle yıkılması gündemde olan Büyükada'nın Aya Yorgi Tepesi'nde bulunan Orman Yangın Gözetleme Kulesi, Adalar Belediyesi ile Orman Bölge Müdürlüğü'nü ikinci kez karşı karşıya getirdi



Büyükada'ya havadan bakmak için tıklayın!

Büyükada'daki orman yangın gözetleme kulesi, Orman Bölge Müdürlüğü ile Adalar Belediyesi'ni bir kez daha karşı karşı getirdi

İlki geçtiğimiz yılın Aralık ayında yaşanan ve Orman Bölge Müdürlüğü lehine sonuçlanan kule 'yıkım' kavgasının ikincisi 13 Aralık'ta yaşanacak.

Belediyenin, hem kulenin hem de kuleye giden yollara izin alınmadan parke taşı döşediği gerekçesiyle Kültür ve Tabiat Varlıkları Kurulu'na şikayet edip suç duyurusunda bulunmasıyla başlayan yargı süreci Orman Bölge Müdürlüğü'nün lehine sonuçlanmıştı.

Adalar Cumhuriyet Başsavcılığı ile Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu, gözetleme kulesiyle ilgili çalışmaların yasal mevzuatlara uygun olduğunu kararlaştırmıştı.

Ancak Adalar Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu, baz istasyonlarını gerekçe göstererek kuleyi yıkmak için 12 Kasım'da karar aldı. Orman Bölge Müdürlüğü de Adalar Kaymakamlığı'na başvurdu.

Yıkımın hukuka aykırı olduğunu belirten müdürlük, yıkımın durdurmasını istedi. Adalar Kaymakamlığı da belediyenin yıkım kararını işleme koymadı. Orman Bölge Müdürlüğü yargı kararlarını yok sayan belediye hakkında dava açarak yeni bir süreç başlattı.

Bölge müdürlüğü yetkilileri, "Belediyenin orman alanlarında bulunan yapılara fiziki müdahale yetkisinin bulunmadığını" belirtti.

Erhan Öztürk / SABAH


Geri Dön