28 / 04 / 2024

Büyükçekmece Belediyesi 2 tarihi yapıyı restora edecek!

Büyükçekmece Belediyesi 2 tarihi yapıyı restora edecek!

Büyükçekmece Belediyesi tarihine sahip çıkıyor. Büyükçekmece Belediyesi Mimarsinan'da yıkılmak üzere olan 2 tarihi evi istimlak ederek restorasyon için çalışmalarını başlattı



Büyükçekmece Belediyesi tarihine sahip çıkıyor. Büyükçekmece Belediyesi Mimarsinan'da yıkılmak üzere olan 2 tarihi evi istimlak ederek restorasyoniçin çalışmalarını başlattı. şžehrin tarihi dokusunu yansıtan bu evler restorasyonun ardından kültür ve sanat merkezleri olarak kullanılacak. çalışmalar hakkında bilgi veren Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün şunları söyledi:

KURTARMAYA KARARLIYIZ

'Bu evlerin artık ayakta kalacak güçleri yok. Bizimde bu tarihi mekanları kaderine terk etmek gibi bir düşüncemiz olamaz. Bu yüzden bu evleri yok olmadan istimlak ederek resim, müzik, gravür sanatlarının icra edildiği ve sergilendiği kent müzeleri haline getirmek istiyoruz. Bu evleri yıkılmaktan kurtarmaya kesin kararlıyız.' Başkan Akgün, ayrıca istimlak edilen evlerin dışında mahalle arasında kalmış tarihi evlerin restorasyonları için mülk sahiplerine destek olunacağını da belirtti.
Habertürk

 


Geri Dön