28 / 04 / 2024

Büyükçekmece Belediyesi ve Arel Üniversitesi’nden ortak dönüşüm projesi!

Büyükçekmece Belediyesi ve Arel Üniversitesi’nden ortak dönüşüm projesi!

Büyükçekmece Belediyesi, İstanbul Arel Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi ile kentsel dönüşümde ortak bir projeye imza attı.



Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Büyükçekmece Belediyesi, İstanbul Arel Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi ile kentsel dönüşümde önemli role sahip olacak olan ortak bir sosyal sorumluluk projesine imza attı.

Büyükçekmece Belediyesi'nde yer alan habere göre,İstanbul Arel Üniversitesi Kemal Gözükara Yerleşkesi’nde yapılan “Mimarlık Eğitiminde Gelecek Vizyonu” programında Büyükçekmece Belediyesi ile ortak olarak yapılan proje tanıtıldı.

Eksikliklerin ya da olası hataların da önüne geçilecek

Ülkemizde son zamanlarda yaşanan deprem, doğal afet gibi sorunlar neticesinde kentsel dönüşüm projelerinin önemi bir defa daha öne çıktı. Bu doğrultuda hazırlanan, “Kentsel Kimlik Kodlarının Sayısallaştırılması ve Sanal Gerçeklikte İfade Edilmesi” projesi ile hedeflenen kentsel dönüşüm projeleri tamamlanmadan, sanal gerçeklik sayesinde proje tamamlanmış olarak karşımıza çıkacak. Böylece zamandan ve maliyetten tasarruf edilirken, eksikliklerin veya olası hataların da önüne geçilecek.

Kentsel dönüşüm projelerine akademik destek

Büyükçekmece Belediyesi’nin kentsel dönüşüm projelerine akademik olarak katkı sağlayan İstanbul Arel Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi’nin gerçekleştirdiği toplantıya, İstanbul Arel Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Özgür Gözükara, Mütevelli Heyeti Onursal Başkanı Kemal Gözükara ve Rektör Prof. Dr. Argun Karacabey ile Büyükçekmece Belediyesi’nden Etüt Proje Müdürü Derya Bozkurt, İmar ve Şehircilik ve Müdürü Erdem Sunaçoğlu, Plan Proje Müdürü Sefa Bingüler, Şehir Plancısı Fikriye Pehlivan ile Nazlı Kaya ve Büyükçekmece Belediyesi Meclis Üyesi Tarık Erdoğan katılım gösterdi.

Tanıtım toplantısı sonrası projeye katkı sağlayan öğrencilere sertifikaları verilirken  konuklar canlı VR (sanal gerçeklik) deneyiminde bulundu.

 

Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfı kuruldu!


Geri Dön