Yeni Şirketler

Büyükçekmece Belediyesi'nde arsa kavgası yaşandı!

Büyükçekmece Belediyesi'nin Aralık ayı meclis toplantısı, 'arsa kavgası'na sahne oldu

Toplantıda, belediyeye ait arsaların icra yoluyla satılması konusu görüşüldü. Yerel seçimlerden sonra ilçeye bağlanan bazı belde belediyelerinin borçlarından dolayı borçlular Büyükçekmece Belediyesi'ne haciz kararı uygulatmıştı.

'DEFALARCA ANLATTIM'

Bunun üzerine ilçenin muhtelif yerlerindeki bazı arsaların haciz yoluyla düşük fiyattan satılarak borçların ödenmesi gündeme gelmişti. Konu Belediye Meclisi'nde görüşülmüş ve AK Partili üyelerin oyları ile hacizli satışlar onaylanmıştı. Daha önce bu satışa karşı çıkan Belediye Başkanı  Hasan Akgün, dün konuyu bir kez daha meclise getirdi. Toplantıda konuşan Başkan Akgün, "Sayın üyelerimize defalarca anlattım. Bizim isteğimiz borçlarımıza karşılık icra yoluyla yok pahasına satılacak bu arazilerin gerçek piyasa değerinden satılmasını sağlamak. Bu topraklarda tüyü bitmemiş yetimlerin hakkı var. Halkın malının icra yoluyla bedavaya gitmesini kabullenemiyorum" dedi. Ancak yapılan oylamadan yine aynı karar çıktı. CHP'li ve AK Partili üyelerin sert tartışmaya girdikleri oylamada, belediye arazilerinin icrada satılması kararlaştırıldı.

'UCUZA GİDER' ENDİŞESİ

Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün başkanlık yaptığı meclis toplantısında, AK Partili üyeler belediye arsalarının haciz yoluyla satılmasını isterken, CHP'liler bu şekilde ucuza gideceğini, piyasa değeri üzerinden satılması gerektiğini söylediler. Yapılan oylamadan arsaların hacizle satışı çıkarken, CHP'liler duruma tepki gösterdi.
HaberTürk