28 / 04 / 2024

Büyükçekmece Gölü, molozların döküldüğü adres haline geldi!

Büyükçekmece Gölü, molozların döküldüğü adres haline geldi!

Megakentin en önemli su havzalarından Büyükçekmece Gölü, hafriyat atıklarından oluşan molozların döküldüğü adres haline geldi. Belediye Başkanı Hasan Akgün, gölün ekolojik dengesini de etkileyen moloz yığınlarına tepki gösterdi.



Megakentin en önemli su havzalarından Büyükçekmece Gölü, hafriyat atıklarından oluşan molozların döküldüğü adres haline geldi. Durumdan rahatsız olan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün talimatı üzerine molozun döküldüğü tespit edilen alanlara güvenlik kameraları yerleştirildi.

Belediyenin zabıta ekipleri tarafından 24 saat izlenen kameraları fark eden sürücüler plakalarını kapatarak, alanda yaptıkları keşif sonrası, önceki gece geç saatlerde kameralara aldırış etmeden yine moloz dökümü gerçekleştirdi. Başkan Akgün tarafından yeni bir talimat ile alana giriş demir kapı ile kapatılarak, Büyükçekmece Göl Havzası korunacak.

“BU ALAN TÜM İSTANBUL HALKININ”

Bölgede incelemelerde bulunan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, “İlçenin çok güzel bir alanındayız. Bu alan sadece Büyükçekmece halkının değil, burası bütün İstanbul halkının alanıdır. Bu alan Büyükçekmece Barajı’nın su toplama havzasıdır. Burada toplanan sular baraja dökülüyor o suları da bizler içiyoruz.

Zaman zaman Büyükçekmece’nin içinden, bazen de Büyükçekmece’nin dışından çok dürüst vatandaşlar, bunlara başka bir anlam yükleyemiyorum, ne kadar zararlı madde varsa, inşaat atıkları gibi malzemeleri getirip buraya döküyorlar. Ben 40 yıllık belediyeciyim, böyle rezillik, böyle bir ahlaksızlık görmedim. Burası İstanbul’a hizmet ediyor. Bizim zabıta sayımız belli, biz her kamyonun peşine bir zabıta takamayız” dedi.

“SALDIRI VAR DESTEK İSTİYORUM”

Başkan Akgün, “En büyük sorunumuz, ilkbaharla beraber inşaat sektörünün patlaması sonucu Büyükçekmece Göl Havzası’na büyük bir saldırı var. Herkesten destek istiyorum. Saldırı gördüğünüz gibi Büyükçekmece Göl Havzası’na moloz dökmek. Bunu engellemek için bir süre önce kamera sistemleriyle bu rezilliği yapanları takibe aldık.

Dün (cumartesi) akşam buraya gelip baktığımız zaman burada bir tane atık yoktu. Bu organize bir iş, ben buradan emniyetten de destek istiyorum” diye konuştu. Moloz dökümü yapanların organize olduklarını tespit ettiklerini ifade eden Akgün, “Buraya döktüğü molozdan aldığı para 500-600 liradır, hadi 2 bin lira olsun. 2 bin lira için 15 milyon insanı zehirliyorlar. Bunu yapmasınlar. Çünkü, bu gölün suyunu kendisi dahil herkes içiyor” şeklinde konuştu.


Habertürk


Geri Dön