03 / 05 / 2024

Büyükçekmece'de 5 katlı bina, icradan 5 milyon TL'ye satılık!

Büyükçekmece'de 5 katlı bina, icradan 5 milyon TL'ye satılık!

Büyükçekmece 1. İcra Müdürlüğü, Gürpınar-Yeni Mahalle, Ayazma (Çakmak) Mevkii'ndeki üzerinde 5 katlı binayı arsasıyla birlikte 5 milyon 37 bin 612,50 TL'den ihale yoluyla satışa çıkardı...



Verilen ilan şu şekilde;

Büyükçekmece 1. İcra Müdürlüğü:

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi ve önemli özellikleri:

TAPU KAYDI : İstanbul İli Büyükçekmece İlçesi Gürpınar-Yeni Mahalle, Ayazma (Çakmak) Mevkii, 804 ada, 1 parselde kayıtlı tarla vasıflı (halihazırda üzerinde bina bulunan) taşınmazın tamamı acık artırma suretiyle satışa çıkarılmıştır.

ÖZELLİKLERİ : Büyükcekmece 1. İcra Hukuk Mahkemesinin 2011/106 Esas sayılı dosyasına sunulan bilirkişi raporuna gön satışa konu taşınmaz: İstanbul ili Büyükçekmece İlçesi Pınartepe Mahallesi Turgut Özal Caddesi Numara 10 da bulunmaktadır. Taşınmaz tapu kaydında her ne kadar tarla vasfında gözüküyor ise de halihazırda taşınmazın bulunduğu parsel üzerinde 2 adet bodrum+zemin+2 adet normal kat + çatı katından oluşan ve özel eğitim kurumu olarak kullanılan bina bulunmaktadır. Parsel üzerindi özel eğitim kurumunca hizmet verilmekte olup, eğitim yapısı, havuz, havuz terası ve futbol sahası mevcuttur. Parsel çevresinde ihale duvarı ve tel örgülü kısım mevcuttur, özel okul binasının ön kısmı otopark olarak düzenlenmiş, kilitli parke tası döşelidir. Yerinde yapılan incelemede, ana yoldan binaya kilitli parke tası kaplı yol ile ulaşıldığı, kilitli parke tası kaplı yolun binanın bahçe, havuz ve otopark dışındaki alanlarda da döşeli olduğu görülmüştür. Parsele 3 adet giriş mevcut olup, ferforje kapılıdır. Ana girişte bekçi kulüben mevcuttur. 2. bodrum katı kısmi tamamlanmış olmak üzere 2 adet bodrum +zemin+2 adet normal ve çatı katından oluşan yapı zemine brüt 922,00m2 alana oturmaktadır. Yapı toplam alanı brüt 4.730,00m2 dir. Dıs cephesi reflekte camlı alüminyum cephe giydirme elamanları ile kaplıdır. Binada 2 adet bodrum kat bulunmaktadır. Bazı katların yerinde kullanılmadığı, kullanılmaya elverişli olmadığı tespit edilmiştir. 2. bodrum kat kapalı spor salonu ve yüzme havuzu olarak inşa edilmeye başlanmıştır. 1. Bodrum katta yemekhane, masa tenisi oynanan bölüm, wc alanları, kazan dairesi, mutfak v.s bölümler, zemin kat ve l .normal kat; danışma, santral, vvc öğretmen ve müdür odaları, kütüphane, ofisler ile sınıf alanları şeklinde tasarlanmıştır.  İdari alan zeminleri parke kaplıdır. Merdivenler mermer kaplıdır. Boya badanası mevcuttur '2. normal kat atıl durumdadır. Hol kaplamaları mevcut olup, oda alanlarında sap mevcut, ince imalatlar noksandır. Çatı altı ve teras atıl durumdadır. Holler fayans kaplama, oda alanlarında sap mevcut, ince isçilikler noksandır. Yapı inşaat seviyesine göre nitelikli malzeme ve özenli isçilikle inşa edilmiştir. Yapının ana giriş merdiven basamakları ve zemini (desenli) granit kaplamalıdır. Girişte tavanlar asma tavandır.Binanın giriş alanı galeri boşluğu tarzlı inşa edilmiştir. Yapı boyunca galeri boşluğu devam etmekte, teras katta mevcut şeffaf çatı kaplaması sayesinde gün boyunca gün ışığından yararlanmaktadır. Koridor spot aydınlatmalı asma tavanlıdır. Kalorifer tesisatı mevcuttur.

Taşınmazda doğalgazlı merkez sistem kalorifer ve fan coll havalandırma tesisatı bulunmaktadır. "Binanın bahçesinde yüzme havuzu ve dinlenme terası bulunmaktadır. Bakımlı ve düzenli bahçede bir kısım alanlar çim, diğer alanlar değişik tip ve cinste bitkilerle donatılmıştır. Bahçenin bir bölümünün oyun alanı olarak düzenlendiği tespit edilmiştir. Bahçe özel aydınlatma sistemli olup, bahçenin çevresi bahçe duvarları üzerine ferforje demir korkuluklarla çevrilidir. Taşınmaz teknik altyapı imalatlarının büyük oranda tamamlandığı, kamu hizmetinin verildiği bir bölgede yer almaktadır. Gürpınar merkeze yakındır. Taşınmazın ulaşım imkanları kolaydır. Taşınmazın yakın çevresinde apartman ve müstakil konut yapıları mevcuttur. Büyükcekmece I.İcra Hukuk Mahkemesinin 10.05.2011 tarih ve 2011/106 Esas, 2011/281 Karar sayılı kararı ile Taşınmazın arsa değerinin: 2.508.474,00-TL, bina değerinin: 2.296.178,50-TL, havuz değerinin: 89.600,00-TL, spor tesislerinin değerinin 143.360,00-TL olmak üzere taşınmaza toplam 5.037.612,50-TL değer takdir edilmiştir.

İMAR DURUMU : Gürpınar İlk kademe Belediye Başkanlığının 25.11.2008 tarihli yazısından 804 ada, 1 parselin 1/1000 Ölçekli revizyon uygulama imar planında köy yerleşik alan sınırları içerisinde kaldığı, köy yerleşik alan sınırlarında kalan parsellerde mevcut oluşumlar dikkate  alınarak,  taban oturumu ve kat adedinin belirlendiği, mevcut oluşuma göre TAKS: %40, H maksimim : 5 kat yapılanma koşullu olup, zemin katın ticaret, üst katlarının konut fonksiyon nitelikli oluğu anlaşılmıştır.

SATIŞ SAAT: 10:00 -10:10 saatleri arasında MUHAMMEN BEDELİ: 5.037.612,50-TL

SATIŞ ŞARTLARI:

1-Satış   13.09.2011   günü  yukarıda   belirtilen   saatler  arasında   BÜYÜKCEKMECE  ADLİYESİ   EK   BİNASI BÜYÜKCEKMECE I. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ adresinde acık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen değerin %60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış ve paylaştırma giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedele alıcı çıkmazsa en cok artıranın taahhüdü saklı kalmak şartıyla 23.09.2011 günü aynı yer ve saatler arasında İkinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da rüchanlı alacaklıların alacakları toplamını, satış ve paylaştırma giderlerini geçmesi ve, artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin %40'ını bulması lazımdır. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir

2-Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin %20'sl nispetinde pey akçesi veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir. Alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. İhale damga vergisi, tapu, alım harcı, taşınmazın tahliye ve teslim giderleri İle yasal oranda K.D.V. alıcıya aittir. Taşınmazın aynından doğan vergi borçları ile tapu satım harcı ve tellaliye rüsumu satış bedelinden ödenecektir.

3-İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu taşınmaz üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile on bes gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaştırmadan hariç bırakılacaktır.

4-Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İki ihale arasındaki farktan ve %10 faizden alıcı ve kefilleri mesul tutulacak ve hiç bir hükme hacet kalmadan kendilerinden tahsil edilecektir.

5-Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede acık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6-Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin yukarıda yazılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.

İs bu ilan tebligat yapılamayan İlgililere tebligat yerine kaim olmak üzere ilan olunur. 21/07/2011

(İİKm.126)

İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.

İlanı görmek için tıklayın!


Geri Dön