28 / 04 / 2024

Büyükçekmece'de istinat duvarı çöktü! Site sakinleri ayaklandı! Binaların boşaltılması ve mühürlenmesi gerekiyor!

Büyükçekmece'de istinat duvarı çöktü! Site sakinleri ayaklandı! Binaların boşaltılması ve mühürlenmesi gerekiyor!

Büyükçekmece'de kuvvetli yağışın etkisiyle bir sitenin içinde bulunan istinat duvarı çöktü. Site sakinlerinden Pınar Özer Aydın, "Binaların boşaltılması, mühürlenmesi gerekiyor" diyerek tepki gösterdi.



Büyükçekmece'de bugün saat 12.00 sıralarında 19 Mayıs Mahallesi'nde meydana geldi. Kuvvetli yağışınd sonrasında istinat duvarı çöktü. Çökmede yaralanan olmazken sokakta ve park halindeki araçlarda hasar meydana oluştu. İstinat duvarının üstünde kalan evlerin boşaltılmadığı öğrenilirken, belediye ekipleri sokakta kalan araçların çıkması için çalışma başlattı.

''DEPREM OLDU ZANNETTİK'' 

Mahalle sakinlerinden Cengizhan Kayı, yarım saat önce eve doğru geldiğini ve evde sohbet ederken bir anda gürültüyle karşılaştıklarını söyleyerek ''deprem oldu zannettik.''dedi.

Dışarı çıkan Kayı, bir anda toprağın kaymış olduğunu gödüklerini söyleyerek karşı komşularını daha öncede uyardıklarını ve duvarda bir çatlak var sıkıntı olabileceğini söylediklerini hatırlattı. 

Kayı''Çocuklarımız burada sokakta oynuyor, arabamızla bu sokaktan geçiyoruz. Ben yarım saat önce geçmeseydim, altında kalabilirdim" dedi.  

BİNALARIN BOŞALTIMASI VE MÜHÜRLENMESİ GEREKİYOR!

Site sakinlerinden Pınar Özer Aydın ise, "Burada sitede oturuyorum. Sabah saatlerinde böyle bir çökme yaşadık ama ciddi bir tehlike var evde oturmamız şu an sakıncalı.'' diyerek Çevre bakanlığının konuyla ilgili işlem yapacağını söyledi.

Belediyeyi aradıklarını sadece gelip yolu açtıklarını ve araçlarını kurtarabildiklerini aktardı. Aydın, bunun dışında yapılabilecek bir şeyin olmadığını söylüyorlar diyerek'' Binaların boşaltılması mühürlenmesi gerekiyor. Aynı şekilde diğer iki bina tehlikede" dedi.  

Büyükçekmece de istinat duvarı çöktü! Site sakinleri ayaklandı! Binaların boşaltılması ve mühürlenmesi gerekiyor!

 UZMANLAR UYARIYOR: ESKİ İSTİNAT DUVARLARI GÖZLEM ALTINA ALINMALI!

Kocaeli, İzmit ilçesinde bir haftada 3 istinat duvarında çökme meydana geldi. İlki Serdar Mahallesi Buğday Sokak’ta 11 Kasım 2023, 6 katlı binanın bitişiğindeki istinat duvarı inşaat temel kazısı ve sağanak nedeniyle çökmesinin ardıdn uzmanlardan açıklamalar geldi. 

Konut ile ilgili olarak Kocaeli Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Hakan Erdoğan, bu yapıların projelendirilmesinde zemin özellikleri dikkate alınması gerektiğine dikkat çekerek '' Zemin taşıma gücünün doğru şekilde belirlenmesi çok büyük önem arz etmekte. Tasarım yapılırken veya tasarım aşamasına geçişte zemin özellikleri belirlendikten sonra ‘üstyapı’ dediğimiz veya ‘istinat duvarı’ yapısı dediğimiz yapının projelendirmesinde etkileyecek yüklerin belirlenmesi çok önemli.''dedi.

Elazığ’da konut sakinleri yetkililere seslendi: Tehlikedeyiz!

Başkentte istinat duvarı çöktü!  4 apartman ve 1 gecekondu tahliye edildi!

Geri Dön