28 / 04 / 2024

Büyükçekmece'de kentsel dönüşümle 51 bin konut yenilendi!

Büyükçekmece'de kentsel dönüşümle 51 bin konut yenilendi!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün kentsel dönüşüm ile de ilgili önemli detaylara değinerek, 51 bin konutun yenilendiği Büyükçekmece'de hedeflerinin 2028 yılına kadar depremde yıkılma ihtimali olan binaları yenilemek olduğunu söyledi.



 

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Büyükçekmece Belediyesi kentsel dönüşüm kapsamında, Atatürk Mahallesi’nde bulunan ve 18 bağımsız bölümden meydana gelen 4 katlı 2 binanın yıkımını yaptı. Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Türkiye'ye örnek bir kentsel dönüşüme imza attıklarına değinen Büyükçekmece Belediye Başkan Hasan Akgün, “Dönüşüm Büyükçekmece ilçesinde hızla devam edecek çünkü biz biliyoruz ki bu deprem yaşanacak ve on binlerce vatandaşımızı yitireceğiz. Bu güne kadar toplamda 51 bin konut yenilendi. Hedefimiz 2028 yılına kadar depremde yıkılma ihtimali olan binaları yıkmak ve yenilemek” diye konuştu.

Açıklamasında mega kent İstanbul’un bir haftadan beri beşik gibi sallandığını dile getiren Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, “Biz Büyükçekmece’de hiçbir vatandaşımızın burnunun bile kanamaması için bugüne kadar gece gündüz çalışmalarımıza devam ettik. Toplamda 51 bin konut yenilendi. Vatandaşların can ve mal güvenlikleri sağlandı. Bugün yan yana iki blok birden yıkıyoruz. Yanlarında da yıkılmış olan bloklar bulunuyor. Devam edecek bir ada şeklinde burada da kentsel dönüşümü hayata geçireceğiz. Bizim hedefimiz 2028 yılına kadar depremde yıkılma ihtimali olan yapıları yıkmak ve yenilemek. İşte burada inşa edilmiş olan yapıların da yeni halini görüyorsunuz. Vatandaşların da desteği ile müteahhit ve belediye üçgeniyle bu iş sürüyor” dedi.

Büyükçekmece de kentsel dönüşümle 51 bin konut yenilendi!

"BÜYÜKŞEHİR MECLİSİNE ÇOK BÜYÜK SİTEMİM VAR’

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün açıklamasında "Hedefimiz, mega projemiz Büyükçekmece ilçemizin tamamında vatandaşların burnunun kanamayacağı noktaya gelene kadar bu işleri tamamlamak. Yalnızca İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yeni meclisini bekliyoruz. Tepecik, Türkoba ve Kumburgaz Sahili var. Pınartepe bölgesi var. Bu bölgedeki planları ne yazık ki Büyükşehir Belediyesi daha çıkarmadan, iptal etti. İstanbul Büyükşehir Meclisi’ne bu konuda çok büyük sitemim var. Onlar 5 yıl boyunca bu halka hizmet etmedi. Halkın verdiği oyların hakkını da vermediler. Vatandaş bunları mutlaka değerlendirsin ve ona göre kendilerine hizmet yapacak olanların bulunup oraya getirilmesi gerekli. İBB Meclisi 5 sene boyunca bu halka eziyet etti. Neden eziyet etti? Eğer söz konusu bu süreçte deprem yaşansaydı Tepecik halkı Türkoba halkı ve Kumburgaz halkı da ölecekti. Biz onlardan yalnızca hazır olan imar planına ‘Evet’ demelerini talep ettik fakat maalesef Ekrem İmamoğlu’na karşı olan saldırıdan ötürü AK Parti Meclisi’nin oy sayısı 43 kişi daha fazla olduğundan Büyükşehir Meclisi İstanbul’da Büyükçekmece’de ve pek çok yerdeki imar planlarını çıkarmadılar. Bu aynı otobüs projesi gibi metronun onaylanmaması gibi. Bir taraf hizmet bekliyor, bir taraf da halk üzerinden siyaset yapıyor. Allah hayırlısını nasip etsin Ramazan ayının ülkemize ve tüm İslam alemine, tüm dünyaya barış getirmesini temenni ediyorum. 31 Mart seçimlerinde yeni ufuklar açmasını diliyorum" dedi.

Yaptığı açıklamada Büyükçekmece’de deprem ile ilgili olarak Türkiye’ye örnek bir kentsel dönüşüme imza attıklarına değinen Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün “Bugüne kadar yalnızca kentsel dönüşüm yapmadık, kentin otopark sorununu da çözüyoruz. Kentin silüet ve peyzaj sorununu çözüyoruz. Bunları tarihi ve yeşil dokuları da koruyarak yapıyoruz. Büyükçekmece’de kişi başına 124 metrekare yeşil alan düşüyor. Bunun için de tüm İstanbul buraya hücum ediyor” diye konuştu.

Dacia'dan 250 bin TL'lik Mart müjdesi! Mart fiyatları bir bir açıklandı! Sıfır araç alacaklar dikkat!

Emeklilerin bayram ikramiyesi pul oldu! Kayıp en az 15 bin lira!

50 bin TL'nin 32 günlük kazancı ne kadar oldu? Bankalarda deprem! Hemen mevduat faizlerine bakın! 


Geri Dön