Sektörel

Büyükçekmece'de site sakinlerinden tencere tavalı protesto!

Büyükçekmece'de iddialara göre, aidatlara yapılan zam sebebiyle site sakinleri görevdeki site yönetiminin gitmesini talep etti. İşte detaylar...Verilen detaylara göre, 806 dairenin yer aldığı söz konusu sitede halihazırda görevde olan yönetim görevi bırakmak istemedi

Büyükçekmece'de iddialara göre, aidatlara yapılan zam sebebiyle site sakinleri görevdeki site yönetiminin gitmesini talep etti.

Verilen detaylara göre, 806 dairenin yer aldığı söz konusu sitede halihazırda görevde olan yönetim görevi bırakmak istemedi. Site sakinleri bunun üzerine mahkemeye başvuru yaparak olağanüstü genel kurul kararı aldı. Dün akşam saatlerinde de, site sakinleri görevdeki yönetimin gitmesini isteyerek, tencere ve tavalarla protesto gösterisi gerçekleştirdi. İddialara göre, yeni yönetim ile eski yönetim arasında çıkan tartışmada yeni yönetimin göreve gelmesini isteyen bir kişi de darbedildi. Site sakinlerinin 2 ay önce de yönetimi protesto ettiği kaydedildi.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, sitenin Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Güven, "Eğer elinizde bir karar varsa yönetimi size teslim ederiz dedik. Ama bize hiçbir mahkeme kararı göstermediler" dedi.

Yaptığı açıklamada siteye yönetici olarak atandığını dile getiren Bekir Ören de, "Kat mülkiyeti kanunundan doğan hakları kullanarak olağanüstü genel kurul kararı uyguladık ve bu karar sonucunda toplantı çoğunluğu sağlandı ve ben başkan olarak seçildim. Seçimi kabul etmediklerini belirttiler. Daha önce mahkeme kararıyla kayyum da istemiştik. Mahkeme beni yönetici olarak atamasına rağmen yaklaşık 1 ay olmasına rağmen yönetimden görevi devralamadık." dedi.

"5-6 KİŞİ TARAFINDAN DARBEDİLDİM" 

Yaptığı açıklamada sitenin yönetimi tarafından darp edildiğini dile getiren Murat Çelik, "Bir hafta 10 günden bu yana, alınmış olan mahkeme kararıyla bugün yönetim ofisine gittik. Bu konuyla ilgili olarak istişare yapıp, nasıl bir yol izleyeceğimize dair de konuşmaya gittik. Biz Bekir Ören ile beraber gittiğimizde farklı bir durumla da karşılaştık. Bu durumda tamamen kavgaya yönelik olarak toplanmışlar, hakaret, yüksek sesle bağırmalar sonucunda hepsi birlikte üstüme çullandı. 5-6 kişi tarafından darp edildim" diye konuştu.

"MAHKEME BENİ YÖNETİCİ OLARAK ATAMASINA RAĞMEN 1 AYDIR GÖREVİ DEVRALAMADIK"

Paylaşılan bilgilere göre, site sakinleri tarafından seçilmiş olan yeni site yönetimi başkanı olduğunu öne süren Bekir Ören, " Son dönemlerde bütün kat maliklerinin şikâyetçi olmasına rağmen yönetim ciddi anlamda problem yaratıyor. Kat mülkiyeti kanunundan doğan hakları kullanarak olağanüstü genel kurul kararı uyguladık ve söz konusu bu karar sonucu toplantı çoğunluğu sağlanarak başkan seçildim. Seçimi kabul etmediklerini söylediler. Biz daha önce mahkeme kararıyla kayyum istemiştik. Mahkeme beni yönetici şeklinde atamasına rağmen yaklaşık 1 ay olmasına rağmen yönetimden görevi devralamadık. Eski yönetim dediğimiz arkadaşlarımızı ziyarete gittik hem bir çay içelim hem de yönetimin devrini alalım dedik. Fakat başka şeylerle karşılaştık. Orada birkaç arkadaşı da saklamışlar. Konuşma sırasında  çayımızın yarısını içmememize rağmen arkadaşlar bir yerlerden çıkarak bize saldırdılar. Bunun üzerine biz de kendimizi korumaya çalıştık. Bu süreçten dolayı da karakolda kovuşturma devam ediyor. " diye konuştu.


"DEVİR TESLİM İÇİN KOLLUK KUVVETLERİNİ İSTİYORUZ" 

Site sakinlerinden Kader Akbaş yaptığı açıklamada "Biz burada yeni yönetimi destekliyoruz. Yeni yönetimin iş başı yapmasını istiyoruz, buna engel olmasınlar. Sitede kim karşı çıkıyorsa onlara karşı tehdit var, saldırı var. Malları da zarar görüyor, arabaları da çiziliyor. Biz devir teslim için kolluk kuvvetlerini de istiyoruz. Kendilerinden başka hiçbir yöneticiyi kabul etmiyorlar. Yönetici atandığı zaman ya onları yumruklarla deviriyorlar ya da tehditler savuruyorlar. O yüzden kimse buraya yönetici olmak istemiyor, cesaret edemiyor" dedi.

"BİZ AİDATA ZAM YAPINCA BU EYLEMLER BAŞLADI" 

Selçuk Güven yaptığı açıklamada eylemlerin aidat artışı yapıldıktan sonra başladığını kaydederk, "Ocak'ta bir genel kurul yaptık. Genel kurulda sitemizde yapılması gereken demirbaşlarla ilgili bir aidat artışına gittik. Malumunuz Türkiye'deki ekonomik şartlardan dolayı her şeye zam geliyor. Biz de aidata zam yapmak zorunda kaldık. Biz aidata zam yapınca da bu eylemler başladı. Bunu da ellerine koz olarak geçirerek bunun üstüne gittiler. Bana böyle haziran listesi gönderdiler. Şunun içinde sayısız sahte imzayla geldi. Çok sayıda kat malikinin elinde dilekçesi de bulunuyor hepsi savcılıkta şikayet etmiş durumdalar. Bunlarla da ilgili adli süreç sürüyor. 7 Mayıs tarihinde yapmış oldukları bir toplantı var. O toplantıyı kendileri planlayıp kendileri yaptılar. Bizi buna dahil etmediler. Normalde kat mülkiyet kanununa göre olağanüstü genel kurula gitmesi gerekli olan kişi yönetimdir. Benim gitmem gereken bir olağanüstü genel kurula benim dışımda kendileri gittiler. Daha sonra mahkemeye, genel kurul öncesinde yapmış oldukları siteye yönetici atanması ile ilgili bir dava var. Daga sonra genel kurul yapıp kendi avukatlarını site yönetimi gibi gösterip o avukatı üstünden de açmış oldukları davayı kendileri kabul ediyorlar.  Ellerinde kesin bir karar yok. Kesin karar olmadığını da söylediğimizde burada darp becerileri uygulanıyor. Şu an site yönetim kurulu başkanıyım. Aynı zamanda da sitemizin kooperatif başkanıyım" şeklinde konuştu.

KKM hesapları yeni rekorunu kırdı!  2,5 trilyon TL'yi aştı!

Haziran 2023 müjdeleri resmen peş peşe geldi! Hesaplara tam 1.250 TL yatırılacak! Bu parayı mutlaka alın!

Merkez Bankası rezervlerinde düşüş!