27 / 04 / 2024

Büyükçekmece'de yıkım gerginliği!

Büyükçekmece'de yıkım gerginliği!

İstanbul'un en önemli su havzasını barındıran Büyükçekmece'de kaçak yapılaşma hızla artıyor. Bölgede, kaçak yapılaşmaya karşı mücadele başladı.



İstanbul'un en önemli su havzasını barındıran Büyükçekmece'de imar barışını fırsat bilen bazı vatandaşlar kaçak yapılaşma furyası başlattı. Büyükçekmece Belediyesi ekipleri, kaçak yapılaşmayla mücadele etmek için harekete geçti.

Beyaz Gazete'de yer alan habere göre, İstanbul'un en önemli su havzası olan Büyükçekmece Gölü ve çevresinde kaçak yapılaşma arttı. İmar barışını fırsat bilen uyanıklar kaçak yapılaşma girişiminde bulundu. Yıkım çalışmalarına başlayan ekiplere müdaheleler gecikmedi. 

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece’de kaçak yapılaşmaya göz yumulmayacağını ve müdahelelerin devam edeceğini açıkladı. Akgün, "İmar Barışı'nı fırsat olarak gören bazı vatandaşlar su havzasında kaçak yapılaşmayı sürdürüyor. Büyükçekmece Belediyesi olarak yasaların bize verdiği yetki çerçevesinde 24 saat esasına göre mücadelemizi veriyoruz. Ancak zaman zaman belediye ekiplerimiz tehdit altında kalıyor. Kaçak yapılaşmaya karşı sürdürdüğümüz mücadelede Çevre ve Şehircilik Bakanımızdan da yardım ve destek bekliyoruz. İmar Barışı'nı fırsata çevirmek isteyenlere karşı gereken yasal yaptırımlar derhal uygulansın" açıklamasında bulundu.


Geri Dön