Genel

Büyükçekmece'deki sahte villalar davasında son durum! Tahliye edilen sanık yeniden tutuklandı!

İstanbul Büyükçekmece'de yaklaşık olarak 8 milyar 630 milyon Türk Lirası değerindeki toplamda 144 villanın sahte rapor ve rüşvetle inşa edildiği iddiasına ilişkin dava kapsamında tahliye edilen sanık, yeniden tutuklandı. İşte konu ile ilgili detaylar...


İstanbul Büyükçekmece'de yaklaşık olarak 8 milyar 630 milyon Türk Lirası değerindeki toplamda 144 villanın sahte rapor ve rüşvetle yapıldığı iddialarına ilişkin dava kapsamında tahliye edilen sanık, adli kontrol tedbirlerine uymadığı gerekçesiyle yeniden tutuklandı.

Söz konusu davaya ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 21 Ocak tarihinde tutuklanan ve olay tarihinde Büyükçekmece Belediyesi'nde İnşaat Yüksek Mühendisi olarak görev yapan Serkan Kayasel, 8 Mayıs' tarihinde tahliye edildi.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre tahliye edilmesinden sonra hakkında verilen adli kontrol tedbirlerine uymadığı tespit edilen Kayasel hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Söz konusu davanın Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün görülen ilk duruşmasında, kimlik tespiti yapıldığı sırada tutuksuz sanık Kayasel'in duruşmaya geldiği tespit edildi.

Mahkeme başkanı, Serkan Kayasel'e, hakkındaki adli kontrol tedbirlerine uymadığı gerekçesiyle yakalama kararı çıkarıldığını kaydetti. Bunun üzerine sanık Serkan Kayasel, polis ekipleri tarafından gerekli işlemlerin yapılması için duruşma salonundan çıkarıldı.

Mahkeme heyeti kararında, söz konusu davaya konu olan taşınmazlar üzerinde yeniden bilirkişi incelemesi yapılabileceğini ve bu haliyle delillerin henüz toplanmamış olduğunun gözetildiğini belirtti.

Sanığın üzerine atılı suçun niteliğini dikkate alan heyet, hakkında daha önce verilmiş olan tahliye kararı sonrasında öngörülen adli kontrol tedbirlerine uymadığından yakalama emri çıkartılan Serkan Kayasel'in kaçma şüphesinin sürdüğü gerekçesi ile tutuklanmasına karar verdi. Karardan sonra tutuklanan Kayasel, cezaevine gönderildi.

İstanbul Büyükçekmece'de yaklaşık olarak 8 milyar 630 milyon Türk Lirası değerindeki toplamda 144 villanın sahte rapor ve rüşvetle inşa edildiği iddiasına ilişkin Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Nuraydın Sak'ın da aralarında bulunduğu 23 sanığın yargılandığı davaya bugün de devam edildiği belirtildi.

Gül Yapı'nın "4 Mevsim İstanbul" projesinden konut alan mağdurların, depreme dayanıklı konut söylemiyle aldatıldığı, imar kanununa aykırı, yaşanacak bir depremde yıkılma riski yüksek, ruhsatsız, temelsiz, zemin etütsüz 144 villanın yapıldığı bildirilen iddianamede, mağdur vatandaşların dolandırıldığı eylemler sırasında, belediye personeli ve yapı denetim firmalarınca sahte evrak düzenlendiği belirtilmişti.

 

Aile Destek Programı Eylül 2024 ödeme takvimi! Paralar ne zaman yatırılacak? 

19. GYODER Gayrimenkul Zirvesi! Sektör temsilcileri 6 Kasım'da tek çatı altında toplanıyor!

Ünlü ekonomist Mert Başaran sordu: Kiralar korkunç artıyor ama fiyatlar aynı hızla artmıyorsa bu ne demek?