08 / 05 / 2024

Büyükhanlı GYO, Eylül'de hisselerini halka arz edecek!

Büyükhanlı GYO, Eylül'de hisselerini halka arz edecek!

Lüks segment için projeler üreten Büyükhanlı GYO, Beşiktaş ve Levent'teki projelerini tamamladıktan sonra yeni projelere başlayacak. Büyükhanlı'nın diğer hedefleri Romanya'daki 6 bin konutluk projeyi tamamlamak ve eylülde borsaya açılmak



Lüks segment için projeler üreten Büyükhanlı GYO, Beşiktaş ve Levent'teki projelerini tamamladıktan sonra yeni projelere başlayacak. Büyükhanlı'nın diğer hedefleri Romanya'daki 6 bin konutluk projeyi tamamlamak ve eylülde borsaya açılmak

Büyükhanlı Barbaros ve Büyükhanlı Akatlar isimli iki projesinin yanı sıra Romanya'da Cosmopolis adındaki proje üzerinde de çalışmalarını sürdüren Büyükhanlı GYO, İstanbuldaki projelerde sona yaklaşırken Romanyadaki konut sayısını 6 bine tamamlamak için çalışıyor. Şirketin belirlediği ana hedef ise, eylülde halka arz.
Şimdiye kadar hep lüks kesime hitap eden projeler gerçekleştirdiklerini, bundan sonra da bu yönde hareket edeceklerini belirten Büyükhanlı GYO Yönetim Kurulu Üyesi Emre Büyükhanlı, üç proje hakkında bilgi verdi. Beşiktaş'ta gerçekleştirdikleri ilk rezidans projesi olan Büyükhanlı Barbarosta 1+1 ve 2+1 olarak tasarlanan dairelerde fiyat aralığını 650 bin ile1 milyon 375 bin dolar arası olarak belirlediklerini ifade eden Büyükhanlı, Haziran 2012'de teslime hazırlandıkları proje hakkında şöyle konuştu:
"30 milyon dolarlık yatırımla gerçekleştiriyoruz. 7 bin metrekarede 45 bin metrekarelik inşaat alanı olarak tasarladık. 23 katlı  ve 328 daire olarak planladığımız projede şu anda satışta olan 25 konut bulunuyor. Daireler 108 ve 143 metrekarelik 1+1 ile 2+1 daireler olarak planlandı."

İstanbul Levent Akatlar'daki projelerinin ise beşer katlı üç bloktan oluştuğunu belirten Büyükhanlı, 2011 sonunda teslim edecekleri projeyi 6 bin 240 metrekarelik alanda 10 bin metrekare inşaat olarak tasarladıklarını söyledi. Büyükhanlı, projenin metrekare fiyatını ise 6 bin 500 olarak belirtti.

Romanyaya 6 bin konut inşa ediyor
Büyükhanlı'nın Cosmopolis isimli projesi Romanya Bükreşte 800 dönüm arsa alanı üzerinde gerçekleştiriliyor. 750 bin metrekarelik inşaat olarak projelendirilen ve yapımına 2007 yılında başlanan 6 bin konutluk Cosmopolis'in 550 konutluk 1'inci etabını 2009'da tamamladıklarını yine 550 konutluk 2'nci etapta da çalışmaların sürdüğünü söyledi.

100 milyon dolarlık varlık
Kuruluş tarihlerinin 1953'e kadar uzandığını belirten Emre Büyükhanlı, 2007'de Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) onayı ile Büyükhanlı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO)na dönüştüklerini  belirterek, şöyle devam etti:
"Portföyümüzde 100 milyon dolarlık varlık bulunuyor. Ayrıca, Beykozda 54 dönümlük bir arsamız var. İnşaatın yanı sıra turizim sektöründe de faaliyet gösteriyorduk, ancak, güneydeki iki oteli satarak gayrimenkulde yoğunlaşma kararı aldık. Şimdiki yeni hedefimiz teslimden sonra yeni projelere başlamak ve eylülde halka arzı gerçekleştirmek."


Hüseyin Belibağlı/Emlakkulisi.com

Geri Dön