06 / 05 / 2024

BYD SEAL, ilk çeyrekte Türkiye’ye gelecek...

BYD SEAL, ilk çeyrekte Türkiye’ye gelecek...

Otomotiv alanında en prestijli ödülleri arasında yer alan ‘Yılın Otomobili Ödülleri’nde 2024 yılının yedi finalistinden birisi olan BYD SEAL, 2024’ün ilk çeyreğinde Türkiye’de görücüye çıkacak. İşte haberin ayrıntıları...



Otomotiv sektörünün en prestijli ödülleri arasında yer bulan ve  yirmi iki ülkeden elli dokuz gazeteci tarafından oluşan deneyimli jürinin oyları ile  ‘Yılın Otomobili Ödülleri’nde finale kalan BYD SEAL, BDY markasının D segmenti premium sedan modeli olarak dikkatleri üzerinde toplamakta. 

Yapılan, yarışmada 7 finalistten biri olarak seçilen iF Design Award ödüllü BYD SEAL, yeni test sürüşlerine tabi tutulacak ve ardından gerçekleşecek son oylamalar ile 2024 Yılın Otomobili, 26 Şubat 2024'te  Cenevre Otomobil Fuarı’ndaki seremoni ile açıklanacağı kaydedildi.

BYD Türkiye, kasım ayında ise BYD ATTO 3’ü Türkiye pazarına sunduktan sonra kısa zamanda büyük ilgi görürken gelecek sene birçok yeni modelini satışa sunmaya devam edecek. BYD SEAL, yüksek performansıyla da iddialı bir elektrikli otomobil olarak Yılın Otomobili jüri üyelerinin dikkatini çekmeyi başardı. Buna göre, 82.5 kWh BYD Blade Batarya ile donatılan BYD SEAL, 230 kW arkadan itişli ve 390 kW (530 HP) dört çeker sistemli versiyonları ile tercih edilebilecek.

BYD SEAL versiyona göre 570 km’ye kadar olan menzil sunarken yüksek performanslı 530 HP’lik Excellence-AWD versiyonundaki sadece 3.8 saniyelik 0-100 km/s performansı da dikkat çekiyor. BYD SEAL, 150 kW DC şarj ile yüzde 30’dan yüzde 80’e kadar sadece 26 dakikada şarj olduğu belirtildi.

BYD SEAL, ilk çeyrekte Türkiye’ye gelecek...

BYD SAHİBİ KİM?

BYD'nin sahibi kimdir? Firma,  Şubat 1995 tarihinde Wang Chuanfu tarafından kurulmuştur. Otomobil, pil ve elektronik eşya parçaları üretimi yapmaktadır. Firmanın  merkezi Shenzhen'de yer almaktadır. BYD Co Ltd. şirketidir.

BYD NE ZAMAN SATILACAK?

BYD'nin senenin son çeyreğinde Türkiye pazarına giriş yapması öngörülüyor. Bu kapsamda, otomobillerin bataryaları hızlı şarj ile 240 Türk Lirası, ev şarjı ile 60-70 Türk Lirası''na doluyor. BYD Atto 3 modelinin Kasım ayında Türkiye'de satışa sunulması açıklanırken, BYD Seal modelinin ise 2024'ün ilk çeyreğinde Türkiye pazarına gireceği bildirildi.

Elektrikli araç şirketi BYD açıkladı! BYD ATTO 3 yollara çıktı, rekor satış bekleniyor

Çinli otomobil devi Türkiye pazarına girdi! İşte fiyatı

Çinli otomotiv devi Türkiye'ye giriş yaptı

Teknolojide son nokta! Henüz elektrikli araçlara alışamadan o geldi! İşte denizde ve karada gidebilen teknomobil


Geri Dön