20 / 05 / 2024

Caddebostan Çiftehavuzlar yolu 1938 yılında yapılmış!

Caddebostan Çiftehavuzlar yolu 1938 yılında yapılmış!

1938 yılında, Şehircilik uzmanı B. Prost,  Kadıköy ve civarının nazım imar planını hazırlamış. Bu kapsamda Caddebostan Çiftehavuzlar yolunun da yapımına karar verilmiş.



1938 yılında Fenerbahçe Kalamış araısndaki yolları tanzim eden imar planı hazırlanmış. Bununla birlikte Caddebostan ile Çiftehavuzlar arasındaki caddenin de açılması uygun görülmüş ve çalışmalara başlanmış.

CADDE BOSTAN YOLLARININ AÇILMASI, ŞEHRE BÜYÜK BİR DEĞER KATTI!

Caddebostan ile Çiftehavuzlar yolunun açılması şehre büyük değer katmış. 

Söz konusu haber 16 Eylül 1938 yılında ''Yeni yollar/ Caddebostan-Çiftehavuzlar yolu yapılıyor'' başlığı ile kaleme alınmış. İşte o haber...

Caddebostan-Çiftehavuzlar yolu yapılıyor

Şehircilik mütehassist B. Prost, Kadıköy ve civarının nasım plánımı hazırlamadan evvel Fenerbahçe Kalamış arasındaki yolları tanzim eden mevzil bir imar planı hazırlamıştı. Nafia Vekaleti tarafından tasdik edilen bu plân yakında tatbik mevkiine konacaktır. Bundan başka Caddebostanı ile

Çiftehavuzlar arasındaki caddenin açılıp tanzim edilmesi muvafik görülmüştür. Bu cadde Nafia Vekâleti tarafından inşa edilecektir. Belediye fen heyetinin hazırladığı proje tedkik ve tasdik edilmek üzere Nafia Vekaletine gönderilecektir.

Nafia Vekaleti bu projeye göre bir münakasa açacak ve yol bir kaç aya kadar inşa edilmeğe başlanacaktır. Nafia Vekaleti bir taraftan Bebek- İstinye, diğer taraftan da Doimabahçe Bebek ve şimdi de Çiftehavuziar Caddebastanı yollarının inşasına karar vermekle şehre büyük bir yardımda bulunmaktadır.

1938'de Ortaköy İskele civarı 40 bin TL'ye yeniden düzenlenmiş! 

Geri Dön