03 / 05 / 2024

Caddebostan Konutları'nda 800 bin dolara! Satışa çıktı!

Caddebostan Konutları'nda 800 bin dolara! Satışa çıktı!

Butik projeleriyle 11 yıl gibi bir zaman dilimi içinde isim yapan Han İnşaat by Orhan Saraç, Caddebostan Konutları'nı satışa çıkardı



Butik ve özgün projeleriyle 11 yıl gibi kısa sürede kendisine bir isim edinen ve markalaşma yolunda ilerleyen Han İnşaat by Orhan Saraç, Caddebostan Konutları'yla hayallerin ötesinde bir projeyi hayata geçirmenin gururunu yaşıyor.

İstanbul'da lüksün ve kaliteli konutların tek ismi olacaklarını belirten Orhan Saraç, "Bugüne kadar yaptığımız tüm işlerde, firmamızın en önemli özelliği olan güveni ön plana çıkardık. Hep sözümüzde durduk. En kaliteliyi, en özgünü, en beğenilen konutları İstanbullular'ın hizmetine sunmaktan dolayı çok mutluyuz" dedi.

İstanbul'un Anadolu Yakası'nda yaptığı butik ve ultra lüks konutlarla adından söz ettiren 11 yıllık Han İnşaat by Orhan saraç Firması, sektördeki iddiasını sürdürüyor. Firma sahibi Orhan Saraç, "Türkiye'nin en lüks ve butik inşaat yapan firması biz olacağız. Bu konudaki iddiamız ortada. İstanbul'un Anadolu Yakası'nda bugüne kadar yaptığımız konutlara imzamızı attık. Daha ilerisi için var gücümüzle çalışıyoruz. Caddebostan Konutları Projemiz ise bunun bir ispatıdır" dedi.

2010'da yüzde 100'lük büyüme hedefliyoruz
2010'da yüzde 100'lük bir büyüme hedefleyen Saraç, bundan sonraki yıllarda da, çizgisinden taviz vermeden lüks konut yapımına devam edeceğini, kaliteli ve lüks daire denilince akla gelen tek ismin Han İnşaat by Orhan Saraç olacağını vurguladı. 2010'da başlanılacak olan projeler için 40 milyon dolar ciro hedefi koydan Orhan Saraç,"Butik İnşaat'ta Türkiye'nin en güçlü ve en iyi firması biz olacağız. Kaliteyle özdeşleşen marka olmanın kolay olmadığının da bilincindeyim" dedi.

Söz verdiğimiz tarihten önce teslim edeceğiz
Caddebostan'da 5 bin 500 metrekarelik bir inşaat alanına sahip olan Caddebostan Konutları'nın 2 blokta toplam 22 daireden oluştuğunu belirten Orhan Saraç, "Bu projeyi söz verdiğimiz tarihten 6 ay önce teslim edeceğiz. Burası lüksün tavan yaptığı bir proje oldu. Böyle bir gurur tablosunu ekibimle birlikte ortaya çıkarmaktan dolayı büyük bir sevinç yaşıyoruz" dedi.

Biz hayalet konutlar yapmıyoruz
İstanbul'daki lüks konut talebinin yılda 10 bin civarında olduğunu belirten Orhan Saraç, son dönemlerde yapılan lüks konutlar elde kaldı gibi haberlerle karşılaştıklarının da altını çizdi. Saraç, "Bu sözü edilen lüks konutlar tamamen bizim konseptimiz dışında. Şehrin dışına uzak bölgelere yapılmış, rezidans mantığıyla hareket edilmiş. Şimdi hayalet şehir görüntüsü çiziyorlar. Ataşehir, Maslak, Bahçeşehir, Esenkent, Çekmeköy ve Kurtköy bölgelerinde alıcı bekleyen çok sayıda lüks konut var. Birçok bölgede binalar satılamadan eskimeye yüz tutmuş durumda. İnşaat firmaları yaptıkları konutları bir an önce elden çıkarmak için yüzde 50'yi aşan indirimler yapıyor. Oysa bizim butik ve lüks diye ısrar etmemizdeki en büyük neden, konumumuz, şehrin göbeğinde, lüksün semtinde oluşumuz ve özgünlüğümüz" dedi.

Gayrımenkule yatırım yapan kazanır
Gayrimenkul sektörünün Türkiye ekonomisinin büyümesine olan katkısının artık yadsınamaz bir boyutta olduğunu belirten Orhan Saraç, sektörün  2004-2007 yılları arasında çok büyük sıçrama yaptığını hatırlattı. 2006 yılının Mayıs ayında yaşanan döviz dalgalanmasıyla konut kredi faizlerinin yükseldiğini ve sektörün büyüme hızının yavaşladığını, daha sonra eksiye döndüğünü anlatan Saraç, bazen sıfır satış yapılan dönemlerin bile yaşandığını kaydetti.  2009 yılının Nisan ayından sonra bir hareketlenmenin yaşandığına dikkat çeken Orhan Saraç, bunun en büyük nedeninin ise ertelenmiş talepler ve faiz oranlarındaki gerilemeyi gösterdi.

Türkiye'nin gayrimenkulü seven bir yapısının olduğunun altını çizen Saraç, ucuz konutların yerini artık lüks konut projelerinin alacağını da söyledi. Ülkenin her yıl 500 bine yakın konut ihtiyacı içine girdiğini de belirten Orhan Saraç, özellikle son 4 yılda arsa maliyetlerinde büyük artışlar yaşandığına dikkat çekti. Proje maliyetlerinin yüzde 50'sinin buradan kaynaklandığını belirten Saraç, "Dolayısıyla orta kesime konut üretebilme imkanı azalmaktadır. İşte bu noktada biz devreye girmekteyiz. Düşük maliyetli orta düzeyde konutlar yerine, lüksün her unsurunun yaşandığı projelerle, bu alandaki açığı kapatmaya kararlıyız" dedi.

Farklılaşan proje iş  yapacak
Türkiye ekonomisinin 2008 yılı  büyüklüklerine tekrar 2014 yılında ulaşabileceğini düşündüğünü  de vurgulayan Saraç, "Kriz döneminde oluşan ertelenmiş talebin de katkısıyla yeni dengenin oluşmasının 2012 yılında tamamlanacağını düşünüyorum. 2010 bir toparlanma yılı olacak. 2012´ye kadar yıllık ortalama büyümenin ise yüzde 10'lar seviyesinde olacağını sanıyorum.  Konut kredi faizlerinin yüzde 1´in altına düşmesi ve uzayan vadeler alım kararlarını olumlu etkiliyor. 2009´u yüzde 20 küçülmeyle geride bırakmaya hazırlanan sektörde, alım iştahı artacak. 2010'da yapılacak projeler ise daha rekabetçi olacak. Bunların arasından ise en iyiler ve en özgünler ön plana çıkacak. İşte bu noktada da Han İnşaat devreye girecek" dedi.

2010'un  inşaat sektörünün toparlanacağı, yap-satın biraz daha hareketleneceği, başlanmış projelerin tamamlanacağı bir yıl olacağını vurgulayan Orhan Saraç, "Biz krizi en iyi şekilde atlatmanın sevincini yaşıyoruz. Gayrımenkul, 2010'da da en iyi yatırım araçlarının başında yer alacak. Bu tür dönemlerde, projelerden daha çok firmaya duyulan güven öne çıkıyor. Tüketici gerçekten konsepti ile örtüşen marka projeleri seçiyor" dedi.

Basın toplantısından notlar

1- Caddebostan Konutları'nda konutların alanları 162 ile 170 metrekare arasında. Fiyatları ise 800 bin dolardan başlıyor, 1 milyon dolara kadar yükseliyor.

2- Bugün satışa çıkan Caddebostan Konutları'nda aidatlar 150 ile 200 TL arasında değişecek.

3- Han İnşaat 2010 yılında 4 projeye daha başlayacak. Toplam inşa edeceği konut sayısı 250'ye ulaşacak.

4- Firmanın 4 yeni projesinin yatırım bedeli 30 milyon dolar, satış bedeli ise 40 milyon dolar olacak.

5- Yeni projeler Fenerbahçe, Erenköy, Caddebostan ve Göztepe'de hayata geçirilecek.

www.haninsaat.com.tr

0 216 302 52 84

0 216 360 40 60

Tebernüş Kireçci

Konu ile ilgili basında yer alan diğer haberler

Caddebostan'a 22 butik konut geliyor
Orhan Saraç, 11 yıllık geleneği bozmayarak butik ve lüks konut projesini şehir merkezine kurmaya başladı. Caddebostan'a kurulacak yeni çalışmadan sonra sırada yine merkezde dört yeni proje daha var

Butik projeleriyle dikkat çeken Han İnşaat by Orhan Saraç, Caddebostan Konutları'nı satışa çıkardı. Radisson Sas Blu Bosphorus Hotel'de yapılan törenle tanıtılan proje,  firmanın, Türkiye'nin en lüks ve butik inşaat yapan firması olma hedefinin en güçlü kanıtı iddiasıyla ortaya koyuldu.  5 bin 500 metrekarelik inşaat alanına sahip olan konutlar 2 blokta 22 daireden oluşuyor. Alanları 162 ile 170 metrekare arasında değişen Caddebostan Konutları'nda minimum fiyat 800 bin dolar olarak belirlenirken,  maksimum fiyat ise  1 milyon dolar olarak açıklandı.

Teslim tarihi 6 ay erken
Son 11 yıldır özellikle Anadolu yakasında yaptıkları butik ve ultra lüks konutlarla adlarından söz ettirdiklerini belirten Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Saraç, "Türkiye'nin en lüks ve butik inşaat yapan firması biz olacağız. Bu konudaki iddiamız ortada. İstanbul'un Anadolu yakasında bugüne kadar yaptığımız konutlara imzamızı attık. Daha ilerisi için var gücümüzle çalışıyoruz. Caddebostan Konutları projemiz ise bunun bir ispatıdır" dedi.
Saraç,  projeyi söz verdikleri tarihten 6 ay önce teslim edeceklerini de belirterek, bir diğer iddialarını ortaya koydu.

4 butik proje daha
2010'daki tek projelerinin bu olmayacağının altını çizen Orhan Saraç, lüks konutlarla 2010'da yüzde 10 büyüme hedeflediklerini kaydetti.
Bu yıl dört projeye daha başlayacaklarını ve inşa edecekleri konut sayısının 250'ye ulaşacağını bildiren Saraç, "Bu dört yeni projenin yatırım bedeli bedeli 30 milyon dolar, satış bedeli ise 40 milyon dolar olacak. Han Yapı yeni projeleri iddialı olduğu Anadolu yakasındaki Fenerbahçe, Erenköy, Caddebostan ve Göztepe gibi merkezi lokasyonlarda hayata geçirecek" diye konuştu.


`HAYALET KONUTLAR YAPMIYORUZ'

`Lüks konutlar elde kaldı' gibi haberlerle karşılaştıklarının altını çizen Orhan Saraç, "Bunlar bizim konseptimiz dışında. Şehrin dışına uzak bölgelere yapılmış, rezidans mantığıyla hareket edilmiş. Şimdi hayalet şehir görüntüsü çiziyorlar. Ataşehir, Maslak, Bahçeşehir, Esenkent, Çekmeköy ve Kurtköy bölgelerinde alıcı bekleyen çok sayıda lüks konut var. Binalar satılamadan eskimeye yüz tutmuş durumda. Bunları elden çıkarmak için yüzde 50'yi aşan indirimler yapılıyor. Oysa bizim butik ve lüks diye ısrar etmemizdeki en büyük neden, şehrin göbeğinde, lüksün semtinde oluşumuz ve özgünlüğümüz" dedi.

`ORTA ÇAPLI KONUT ÜRETME ŞANSI AZALDI'

Orhan Saraç'ın dikkat çektiği bir diğer nokta da ucuz konutların yerini artık lüks konut projelerinin alacağı yönünde oldu. Saraç, "Artık, proje maliyetinin yüzde 50'si arsadan kaynaklanıyor. Dolayısıyla orta kesime konut üretme imkânı az. Biz burada devreye giriyoruz. Düşük maliyetli orta düzeyde konutlar yerine, lüksün her unsurunun yaşandığı projelerle, bu alandaki açığı kapatmaya kararlıyız" dedi.
Tebernüş Kireçci

Yıllık 10 bin lüks konut ihtiyacını gördü 4 projeye başlıyor
İstanbul Anadolu Yakası'ndaki lüks ve butik projeleriyle tanınan Orhan Saraç'ın yönetimindeki Han İnşaat, bu yıl Fenerbahçe, Erenköy, Caddebostan ve Göztepe'de toplam 250 konutluk 4 farklı projeye başlayacak.

Orhan Saraç, "Yatırım bedeli 30 milyon doları bulacak olan lüks butik projelerden 40 milyon dolar ciro hedefliyoruz. İstanbul'un yıllık 10 bin lüks konuta ihtiyacı var. Şehrin dışına yapılmış, rezidans mantığıyla hareket edilmiş `sözde' lüks konutlar şimdi hayalet şehir görüntüsü çiziyor. Biz kaliteli ve lüks daire denilince akla gelen tek isim olmayı hedefliyoruz" dedi.

Lükste `tavan' yapıyoruz
2010'da yüzde 100'lük bir büyüme hedefleyen Orhan Saraç, Caddebostan'da 5 bin 500 metrekarelik bir inşaat alanına sahip olan Caddebostan Konutları'nın satışına başladıklarını da belirterek, "Proje 2 blokta, büyüklükleri 162 ile 170 metrekare arasında değişen toplam 22 daireden oluşuyor. Bu projeyi söz verdiğimiz tarihten 6 ay önce teslim edeceğiz. Burası lüksün tavan yaptığı bir proje oldu. Fiyatlar ise 800 bin dolardan başlayıp 1 milyon dolara kadar çıkıyor" diye konuştu.

Aidatlar 200 TL'yi geçmiyor
Daha önce ihracata yönelik üretim yapan Orhan Saraç, "11 yıl önce gayrimenkul sektörüne adım attım. Bu güne kadar 400 konut ürettim. Ağırlıklı olarak yatırımlarda kendi öz sermayemizi kullanıyoruz. Bizim projelerimizden konut alanların yüzde 90'ı nakit parayla yatırımı tercih ediyor. İstanbul'da gerçekten lüks olamayan, üstelik şehir dışında konumlandırılan birçok projede aidatlar 2 bin liraya kadar çıkarken biz doğru asistanlık hizmetleri sayesinde aylık 150-200 TL aidat belirliyoruz" dedi.
Hürriyet

5 yıl garantili lüks proje ile kira kadar aidat dönemi bitiyor
Han İnşaat, Caddebostan'da lüks 22 daireden oluşan yeni bir projeyi satışa çıkardı. Firmanın verilen hizmet ve teknik altyapıda yaşanabilecek sorunlara karşı tüketicilere 5 yıl garanti vaatettiği proje 200 TL'lik aidatlarıyla da dikkat çekiyor.

Konut sektöründe butik projeleriyle tanınan Han İnşaat, Caddebostan Konutları'yla lüks konut segmentinde "garanti" dönemi başlatıyor. Fiyatları 800 bin dolar ile 1 milyon dolar arasında değişen 22 konutun yer aldığı Caddebostan Konutları'nı satışa çıkaran firma, verilen hizmet ve teknik altyapıda yaşanabilecek her türlü aksaklık ve sorun için daire sahiplerine 5 yıl boyunca garanti veriyor.

Mayıs'ta teslim edilecek
Konutların Mayıs sonunda tapusuyla teslim edileceğini söyleyen şirketin sahibi Orhan Saraç, "Projede sunduğumuz hizmetler ve altyapımıza güveniyoruz ancak bu alanda çıkacak her türlü sorunu da yine bizim tarafımızdan çözüleceği konusunda projeden daire alanlara güven vermek istiyoruz" dedi. Lüks bir proje inşa etmelerine karşın sundukları aidatın oldukça az olduğuna da dikkati çeken Saraç, "Lüksün tavan yaptığı bir proje sunmamıza rağmen 'asistan' hizmetiyle aidatı 200 TL civarında tutabiliyoruz. Bununla birlikte fitness center'dan kameralı güvenliğe kadar pek çok hizmeti de sunuyoruz. Benzer projelerde aidatlar bin ile 2 bin 500 TL arasında değişiyor. Amacımız insanlara yuva satmak, kira kadar aidat ödetmek değil" diye konuştu.

Butik projede `en büyük' olacağız
Projede 162 ile 170 metrekarelik 4+1 dairelerin yer aldığını belirten Saraç, bu projeyi söz verdikleri tarihten 6 ay önce teslim edeceklerini kaydetti. Türkiye'nin en büyük butik proje üreten firması olma hedefiyle bu projeyi gerçekleştirdiklerini açıklayan Saraç, bu yıl Caddebostan, Erenköy, Göztepe ve Fenerbahçe'de de 30 milyon dolar yatırımla toplam 4 projenin startını vereceklerini kaydetti. Saraç, lüks butik projelerden oluşan bu projelerle bu yıl 40 milyon dolar ciro hedeflediklerini sözlerine ekledi.
Nihal Yuvacan / Vatan

Caddebostan'a yeni lüks konutlar geliyor
İstanbul Anadolu Yakası'ndaki lüks ve butik projeleriyle tanınan Orhan Saraç'ın yönetimindeki Han İnşaat, önümüzdeki ay tamamlanacak olan Caddebostan Konutları'nı satışa çıkardı. Projede, yer alan dairelerin fiyatları 800 bin dolardan başlayıp, 1 milyon dolara kadar çıkıyor. 

Butik ve özgün projeleriyle 11 yıl gibi kısa sürede kendinden söz ettiren Han İnşaat by Orhan Saraç, Caddebostan Konutları'nı satışa çıkardı. 5 bin 500 metrekarelik inşaat alanına sahip olan konutlar 2 blokta 22 daireden oluşuyor. Alanları 162 ile 170 metrekare arasında değişen Caddebostan Konutları'nda minimum fiyat 800 bin dolar olarak belirlenirken,  maksimum fiyat ise  1 milyon dolar olarak açıklandı.
Han İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Saraç, "Türkiye'nin en lüks ve butik inşaat yapan firması biz olacağız. Bu konudaki iddiamız ortada. İstanbul'un Anadolu yakasında bugüne kadar yaptığımız konutlara imzamızı attık. Daha ilerisi için var gücümüzle çalışıyoruz. Caddebostan Konutları projemiz ise bunun bir ispatıdır" dedi. Saraç,  projeyi söz verdikleri tarihten 6 ay önce teslim edeceklerini de sözlerine ekledi.

Yeni projeler
Bu yıl içerisindeki tek projelerinin Caddebostan Konutları olmayacağına vurgu yapan  Orhan Saraç, bu yıl dört projeye daha başlayacaklarını ve inşa edecekleri konut sayısının 250'ye ulaşacağını ifade etti. Bu dört yeni projenin yatırım bedelinin 30 milyon dolar, satış bedelinin ise 40 milyon dolar olacağını ilave eden Saraç, yeni  projeleri Anadolu yakasında Fenerbahçe, Erenköy, Caddebostan ve Göztepe gibi merkezi lokasyonlarda hayata geçireceklerini söyledi. 

Daha önce ihracata yönelik üretim yapan Orhan Saraç, "11 yıl önce gayrimenkul sektörüne adım attım. Bu güne kadar 400 konut ürettim. Ağırlıklı olarak yatırımlarda kendi öz sermayemizi kullanıyoruz. Bizim projelerimizden konut alanların yüzde 90'ı nakit parayla yatırımı tercih ediyor. İstanbul'da gerçekten lüks olamayan, üstelik şehir dışında konumlandırılan birçok projede aidatlar 2 bin liraya kadar çıkarken biz doğru asistanlık hizmetleri sayesinde aylık 150-200 TL aidat belirliyoruz" dedi.

Lüksün adresi olmaya aday
Caddebostan'da 5 bin 500 metrekarelik bir inşaat alanına sahip olan Caddebostan Konutları 2 blokta toplam 22 daireden oluşuyor. İnşaatı mayıs sonunda tamamlanarak oturuma hazır hale gelecek Caddebostan Konutları'nda 162 ve 170 metrekare büyüklüğünde 4+1 tipinde normal ve dubleks konutlar bulunuyor.
Mimar Muzaffer Mutlu tarafından tasarlanan Caddebostan Konutları'nda tüm malzemelerin kullanım klavuzlarının yanı sıra, Han İnşaat tarafından 5 yıl boyunca hem inşaat hem de malzeme garantisi veriliyor. Bağdat Caddesi Göztepe Hamam Sokak'ta yer alan Caddebostan Konutları, Regnum Residence'ın bitişiğinde konumlanıyor. Toplam 5 bin 67 metrekare inşaat alanı bulunan Caddebostan Konutları'nda yüzme havuzlu, kapalı otoparklar ve fitness merkezi gibi tesisler de bulunuyor. bulunuyor.
Okhan Şentürk/Ekonomist


Geri Dön