04 / 05 / 2024

Çağan Irmak: Seferihisar çok şiirsel, çok ben!

Çağan Irmak: Seferihisar çok şiirsel, çok ben!

Yönetmen Çağan Irmak, çocukluğunun geçtiği ilçeyi 'SkyLife' dergisine anlattı: Seferihisar benim için çok şiirsel, çok ben... Ünlü yönetmen Çağan Irmak çocukluğunun geçtiği 'Seferihisar'ı Türk Hava Yolları'nın dergisi SkyLife'a anlattı



Geçtiğimiz aylarda bir Seferihisar belgeseli çektiniz. Nasıl oldu, anlatır mısınız

Yavaş Şehir (Cittaslow) kapsamında; kendi doğal güzelliklerini korumaya çalışan kasabalarda yapılan bir çalışma bu. Her yavaş şehir kendi belgeselini yapmış. Biz de Seferihisar'ınkini çektik. Türkiye'nin ilk ve şimdilik tek yavaş şehri Seferihisar. Belgesel; şehrin doğal güzellikleri ve yöresel lezzetlerini anlatan, yaşlıların anılarıyla geçmişten izler taşıyan 30 dakikalık renkli bir çalışma oldu.

Çağan Irmak'ın Seferihisar'ı ne renk

Mavi... Yeşil... Mavi-yeşil... Çocukken dünyayı mavi-yeşil görürüz. Seferihisar benim için çok şiirsel, çok çocukluk, çok ben.

Peki sizin için dünya şimdi hangi renklerde

Bilmem... Bu, kişiden kişiye değişir. Benim tek bildiğim, çocukken mavi-yeşil olduğu... Gerçi bu sadece sahil kasabasında yaşayanlar için geçerli olabilir. Belki bozkırda büyümüş bir çocuğun rengi de sarıdır, turuncudur.

Ne seversiniz Ne yer, ne içersiniz Seferihisar'da

Balık yerim tabii ki... Barbun... Bir de börülce, deniz falan değil, tarla börülcesi... Koruk suyu, sarmısak ve bol zeytinyağıyla... En sevdiğim şeylerdir bunlar...
Sabah


Geri Dön