Genel

Çağlar Erol: İnsanlar konut kredilerini internetten belirliyor!

Enuygun.com'un yaratıcısı Çağlar Erol, sitelerinde her ay karşılaştırılan kredi türlerinde birinciliğin yüzde 60'la tüketici kredilerinde olduğunu, ikinciliği ise yüzde 35'le konut kredilerinin aldığını söyledi

Enuygun.com'un yaratıcısı Çağlar Erol, sitelerinde her ay karşılaştırılan kredi türlerinde birinciliğin yüzde 60'la tüketici kredilerinde olduğunu, ikinciliği ise yüzde 35'le konut kredilerinin aldığını söyledi.
Karşılaştırmalı ürünler sitesi olarak nitelendirilebilecek 'enuygun.com’u kuran internet yatırımcısı Çağlar Erol'un yoğunlaştığı noktalardan biri de konut kredileri. Her ay 800 kadar konut kredisinin kullanılmasında tanıtım hizmeti verdiklerini belirten Erol, 2008'de kurdukları sitede her gün yaklaşık 20 bin kişinin yaklaşık 50 bin ayrı kredi incelemesi yaptığını da belirtti. Erol, hedeflerinin ise her ay 35 bin adeti bulan konut kredisi kullanımında bu rakamın yüzde 10'luk dilimi olan 3 bin 500 adetlik kısmının kendi siteleri üzerinden gerçekleşmesi olduğunu ifade eden
Enuygun.com’da incelenen kredilerin yaklaşık yüzde 60’ını tüketici kredilerinin oluşturduğuna dikkat çeken Erol, “Bunu yüzde 35’le konut kredileri takip ediyor. Kredi inceleme amaçlı ziyaretlerin yüzde 5’ini ise taşıt kredileri oluşturuyor” dedi.
Nasıl para kazanıyorlar
Erol, sistemin işleyişi hakkında ise şöyle konuştu:"Toplanan verileri, manuel olarak sisteme aktarıyoruz. Bankaları ve çalıştığımız firmaları sürekli takip ediyoruz. Aslında yaptığımız bir çeşit tanıtım çalışması. İnsanlar kendilerine en uygun kredinin hangi bankada olduğunu öğrendikten sonra o bankaya giderek kredi kullanıyorlar. Bize bıraktıkları bilgileri bankaya aktarıyoruz. Banka da birebir temasa geçerek kendine hiç gelmeyecek bir potansiyel müşteriye kredi kullandırmış oluyor. Banka, müşteriye kredi kullandırdıktan sonra bize dönerek yaptığımız anlaşma çerçevesinde payımızı ödüyor. Bu bir aracılık hizmeti değil, tanıtım çalışması. Tamamen faydaya dönük bir reklam çalışması ve yüzde 100 geri dönüşü olan bir sistem. Ödenen rakamın nereye gittiği veya nereden kazanıldığı kesinlikle biliniyor. Diğer geleneksel mecralar gibi nereye gittiği belli olmayan bir sistem değil.”
Erol, öte yandan siteyi yabancı ortakları R2 international ve Euraean Founders Fond ile birlikte kurulduğunu kaydetti.
 
İSTANBULLU 74 BİN TL KREDİ ÇEKİYOR
Sitede son derece ilginç verilerin de oluştuğuna dikkat çeken Çağlar Erol, “Sitenin aylık 1 milyon 200 bin tekil ziyaretçisi var. Günlük 40 bin civarı ziyaretçi sitemizden karşılaştırma yapıyor. Ulaştığımız sonuçlara göre İstanbul için ortalama konut kredisi tutarı 74 bin TL. İstanbul dışında ise kredi ortalaması 64 bin TL civarında. Konut kredilerinde ortalama vade 96 ay olarak gerçekleşiyor” dedi.