28 / 04 / 2024

Çağlayan Adliyesi'nde elektrik kesintisi meydana geldi!

Çağlayan Adliyesi'nde elektrik kesintisi meydana geldi!

Çağlayan Adliyesi'nde elektrik kesintisi meydana geldi. Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı, semtin bazı yerlerinde meydana gelen elektrik arızası sonrası, jeneratörlerin bağlı olduğu ayrıştırıcının çalışmaması nedeni ile yaklaşık 2 saat karanlıkta kaldı



Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi, bulunduğu semtin bazı bölgelerinde meydana gelen elektrik arızası sonrası, jeneratörlerin bağlı olduğu ayrıştırıcının çalışmaması nedeniyle yaklaşık 2 saat karanlıkta kaldı. 


Çağlayan semtinin bazı bölgelerinde yaşanan elektrik kesintisi, semtteki İstanbul Adalet Sarayı'nda da çalışmaları olumsuz etkiledi.


Adliyede, güvenli hat nedeniyle kısa süreli çalışan kısmi elektrikle bazı mahkemeler duruşmaları gerçekleştirirken, enerji olmayan bazı mahkemelerde ise duruşmalar yapılamadı. 


Duruşma ve adli işlemler için adliyeye gelen avukat ve vatandaşlar, kesinti nedeniyle, zor anlar yaşadı. Adliyenin kapı girişlerinde bulunan x-ray cihazlarının çalışmaması nedeniyle, bir süre bekletilen vatandaşlar duruma tepki gösterdi. Kapılarda yoğunluk yaşanırken, adliyenin içinde de elektrik kesintisi sonucu duran asansörlerde mahsur kalanlar oldu. Bu kişiler, görevliler tarafından dışarı çıkarıldı. 


- Zaman zaman kesinti yaşanıyor


Adliyede, elektrik kesintisi sonrası devreye girmesi gereken 6 jeneratörün elektriği dağıtan ayrıştırıcıda meydana gelen arıza sonucu devreye girmediği öğrenildi. 


Ayrıştırıcıdaki arızanın kısmi olarak giderilmesinin ardından, adliyeye bir süre elektrik sağlanırken, kapılarda biriken vatandaşlar da içeri alındı. Bazı vatandaşlar, durumu alkışlayarak protesto etti. Güvenli elektrik hattının çalışır durumda olduğu adliyede, elektrik kesintileri zaman zaman devam ediyor. 


Adliyede kesinti nedeniyle sabah yapılamayan duruşmaların öğleden sonra yapılacağı belirtildi. 


AA


Geri Dön