13 / 05 / 2024

çağlayan'daki Adalet Sarayı'nın içi, içler acısı!

çağlayan'daki Adalet Sarayı'nın içi, içler acısı!

çağlayan'daki adalet sarayı, Avrupa'nın en büyük adliyesi... Ancak bu ihtişamlı, devasa yapının içinde akla zarar bir manzara var. Prizler, kablolar açıkta duruyor. Düşenlerin, çarpılma riskiyle karşı karşıya kalanların haddi hesabı yok



çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı, bir buçuk ay önce hizmete girdi. Yeni adli yılın açılışıyla birlikte de her gün binlerce kişiyi ağırlamaya başladı. Ancak bu devasa yapıda önemli bir eksiklik var. Henüz elektrik tesisatı tamamlanabilmiş değil.

AYAĞINI İNCİTTİ

Prizler, kablolar öylece açıkta duruyor. Tabii bu durumda da hem çalışanlar hem de avukatlar risk altında kalıyor. Hatta bu nedenle düşüp yaralanan, çarpılma tehlikesiyle karşı karşıya kalanlar oluyor. Mahkeme kalemlerindeki kablolar nedeniyle kaza atlatanlardan biri de Avukat Özden Nizam... Yerlerdeki çoklu priz ve açıktaki kablolara takılan ve ayağını inciten Avukat Nizam, adliyedeki manzarayı fotoğraflayarak hukukçuların internet sitesinde paylaştı, tehlikeye dikkat çekti, yetkilileri uyardı.

CİDDİ BİR KAZA GELİYOR

Avukat özden Nizam, adliyede çektiği ve sosyal paylaşım sitesine koyduğu 5 kare fotoğrafın altına ise şu ifadeleri yazdı: 'Evet, fotoğraflarda gördükleriniz büyük ebatlı, çoklu prizlerden başka bir şey değil. Bu fotoğrafları, 9 Eylül günü çağlayan Adliyesi'ndeki iki farklı icra müdürlüğünde çektim. Uğrayabildiğim birkaç icra müdürlüğünde de durum farklı değildi, icra memurları, diğerlerinde de vaziyetin aynı olduğunu söyledi. Herbipcra ve iflas müdürlüğünde bu büyüklükteki prizlerden en az üçer tane varmış. Her biri de müdürlüklerin genel dolaşım alanlarında bulunuyor. Söylenene göre takılan takılana, düşen düşüneymiş.

Tabii ben de kalabalıkta prizlerden birini fark etmeyerek takıldım. Neredeyse düşüyordum. Düşseydim arkamdaki masanın kenarına başımı çarpacaktım. Fakat şekilden sekile girerek düşmekten kurtuldum.

şžu an sağ ayak bileğim biraz şiş, biraz ağrım var ve topallıyorum. Duyduğuma göre bir kadın avukat, prizlerden birine takılıp düşmüş. Hatta sersemlemiş, kendisine gelmesi epey bir zaman almış. Bu prizleri bu şekilde müdürlüklerin genel dolaşım alanlarına bırakanların mantığına diyecek söz bulamıyorum.

Ciddi kazalara sebep olabilecek kabloların, hiç vakit kaybedilmeden kaldırılmasını, kaldırılıncaya kadar 'Dikkat! kablolara takılmayın' gibi yazıların müdürlüklerin görünür yerlerine asılmasını istiyorum. çok şey mi istiyorum'

HABERTÜRK


Geri Dön