Kent Haberleri

Çaldıran'daki uçan yol projesi nedeniyle sokakların araç trafiğine kapatıldığı iddia edildi!

'Uçan Yol' projesi nedeniyle yolun Gürçeşme'den Yeşildere Yolu'na bağlanan 800 metrelik kısmı araç trafiğine açılırken, 'uçan yol' nedeniyle sokaklarının araç trafiğine kapandığını iddia eden Çaldıran mahallesi sakinleri duruma tepki gösterdi.


İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden ve viyadük yüksekliği nedeniyle halk arasında 'Uçan Yol' diye adlandırılan proje kapsamında yolun Gürçeşme'den Yeşildere Yolu'na bağlanan 800 metrelik kısmı araç trafiğine açılırken, 'uçan yol' nedeniyle sokaklarının araç trafiğine kapandığını iddia eden Çaldıran mahallesi sakinleri duruma tepki gösterdi. 


Ambulans ve itfaiye giremez

Merpenli sokaklar nedeniyle araçların sadece 433 sokaktan giriş yaptığını, uçan yola bağlanacağı söylenen bu yolunda çalışmalar kapsamında kapatıldığını iddia eden mahalle sakinleri, "İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri bize 'Uçan Yol'la bağlantılı tali yol yapacakları sözünü verdiler ancak bu sözü yerine getirmedikleri gibi şimdi de 433 sokağı tamamen araç trafiğine kapatıyorlar. Hastamız olsa, yangın çıksa, araçların girebileceği bir yol yok" diyerek duruma tepki gösterdiler.


Buca trafiğine nefes aldırması için 16 milyon 395 bin lira yapım ve 17.7 milyon lira kamulaştırma olmak üzere toplam 34 milyon lirayı aşan maliyetle yaşama geçirilen projenin Gürçeşme'deki Menderes Caddesi ile Yeşildere yolu arasındaki 800 metrelik kısmı geçtiğimiz Ekim'de araç trafiğine açılırken, başta Çaldıran mahallesi sakinleri olmak üzere Uçan Yol çevresindeki pek çok mahalle sakini mağdur olduklarını dile getirerek eylem yaptı. Çaldıran mahallesinde oturan vatandaşların araçlarıyla 433 sokaktan giriş yaptığını ancak Uçan Yol çalışmaları kapsamında 433 sokağın tüm girişlerinin kapatıldığını öne süren vatandaşlar duruma isyan etti. Daha önce 433 sokağın uçan yola bağlanması için yetkililerle görüştüklerini ancak kendilerine söz vermelerine rağmen bu yolun demir bariyerlerle kapatıldığını ifade eden Uğur Yaşa (47), "Uçan yol projesinden dolayı mahallemizin girişi kapatıldı. Yaklaşık 1.5 ay önce yetkililerle görüştük ve bize bir giriş bırakılacağına dair söz verdiler. Ancak girişleri bırakın şimdi bütün yolu demir korkuluklarla kapattılar. Mahalleye giriş yok. Mahalleye 433 sokağın devamındaki benzinliğin yanındaki sokaktan giriyorduk ancak söz konusu yolun arazisi benzinlik istasyonu sahibine ait olduğu için şimdi o yolda mülkiyet sahibi tarafından belediyeye ait kepçeyle kapatıldı. Diğer sokaklar zaten merpenli sokak. Araçlarımız nereden girecek? Acil bir durumda itfaiye ya da ambulans araçları sokağımıza nasıl girecek? Yetkililer bize verdiği sözü tutsunlar ve mahallemize bir araç yolu açsınlar" dedi. 


En kısa zamanda mahalleleri için alternatif bir araç yol yapılması gerektiğine dikkat çeken Çaldıran Mahallesi sakinleri, gerekirse Gürçeşme'deki Menderes Caddesi'ni araç trafiğine kapatacaklarını söylediler. 


Yeni Asır