Ekonomi

Çalışan annelere aylık 325 euro destek! Başvurular başladı!

Devlet kadınların iş hayatında desteklenmesi için çeşitli yardımlarda bulunuyor. Bu kapsamda başvuru şartlarını taşıyan ailelere aylık 325 euro destek ödemesi yapılıyor. Kayıtlar e devlet üzerinden başladı. İşte tüm detaylar... SGK ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre başvuru şartlarını yerine getiren bütün ailelere bakıcı desteği verileceği duyuruldu

Çalışan kadınların hayatını kolaylaştırmak adına devlet çeşitli yardımlarda bulunuyor. SGK ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre başvuru şartlarını yerine getiren bütün ailelere bakıcı desteği verileceği duyuruldu. 

Bu şartlardan yararlanmak için ailelerin İstanbul, İzmir ve Ankara illerinden birinde ikamet ediyor olması gerekiyor. 4A statüsünde çalışan aileler bu programa başvuru yapabilecekler.

Aynı zamanda çocuğunun yaşının 0-24 yaş aralığında olması şartı da bulunuyor.  Bu destek ödemesinden faydalanabilmek için çalışacak olan bakıcının sertifikasının da olması gerekiyor. Ailelerin, çalışacak bakıcılara en az asgari ücret düzeyince maaş vermesi ve sigortasını da düzeyde yatırması gerekiyor.

AYLIK 325 EURO

Belirtilen bu şartlarını yerine getiren tüm aileler bakıcı desteğinden faydalanabilecekler. Hak sahiplerine aylık 325 euro ödeme yapılacak. Çocuğu özel gereksinimli olan ailelere ise ek olarak 50 euro daha ödeme verilecek. 

Yapılan bir diğer açıklamada ise çalışan annelere nakdi yardımın haricinde kreş yardımında bulunacağı da bakanlık tarafından açıklandı. İhtiyaç sahibi ailelerin bu hizmetten yararlanabilmesi için kredi hizmetinin yüzde 3 oranında ücretsiz olarak sunulacağı belirtildi.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sunduğu kreş hizmetine başvuruda bulunmak isteyen ailelerin Sosyal Hizmet Müdürlüklerine giderek dilekçe ile şahsen başvurularını tamamlamaları gerekiyor. 

Kamupersoneli'nde yer alan habere göre; aylık bakıcı desteğinden faydalanmak isteyenlerin ise e-Devlet üzerinden ön başvuru yapması gerekiyor.

Konut sahibi olmak isteyenlere müjde! 0,99 faizli konut kredisi verilecek!

1.100 TL'lik sosyal destek ödemeleri başladı! Hesaplarınızı kontrol edin...

Elektrik ve doğalgaz fatura desteği ödemeleri başladı! 1.150 TL ve 206 TL hesaplara aktarılıyor!

İslam Memiş'ten altın yatırımcılarına satmayın uyarısı! Kritik tarihi verdi!