28 / 04 / 2024

Çalışan emeklilere 5 bin lira verilmesini içeren önerge kabul edildi...

Çalışan emeklilere 5 bin lira verilmesini içeren önerge kabul edildi...

Çalışan emekliye 5 bin TL ikramiye önergesi Plan Bütçe Komisyonunda kabul edildiği açıklandı. Tüm emekliler 5000 TL ikramiye hakkından yararlanacakları kaydedildi. İşte beklenen haberin ayrıntıları...



Fiilen çalışmayanların dışındaki emeklilere de 5 bin lira verilmesini kapsayan önerge, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülen ve ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifine eklendiği açıklandı. Buna göre, Cumhuriyetin 100. yılı olması sebebi ile çalışmayan emeklilere tek seferlik 5 bin TL ödeme yapılmış, çalışan emekliler bu süreçte kapsam dışında bırakılmıştı.

Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıtlı çiftçiler de çalışan emekli sayıldığı için 5 bin TL emekli ikramiyesi ödemesinden yararlanamamıştı. Fakat daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan çalışan emeklilerin de 5 bin liralık ikramiyeden faydalanacağını açıkladı.

Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan Bütçe Komisyonu'ndan çıkan karar ile çalışan emeklilere de 5 bin TL ikramiye verilmesi onaylandı. Komisyonda ayrıca Bazı Kanun ve Kanun Hükmündeki Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmeleri sürüyor.

Çalışan emeklilere 5 bin lira verilmesini içeren önerge kabul edildi...

Komisyonda, fiilen çalışmayanların dışındaki emeklilere de 5 bin lira verilmesini içeren önerge kabul edilerek teklife yeni bir madde olarak ihdas edildi. Buna göre, 2023 Ekim ödeme döneminde gelir, aylık ödenen sigortalı ve hak sahiplerine bir defaya mahsus olmak üzere yapılan 5 bin lira tutarındaki ödemeden, gelir, aylık almaktayken çalışan veya faaliyette bulunanlar ile yaşlılık aylığı almaktayken bu aylıkları kesilmeksizin belirtilen işyerlerinde çalışan emekliler de yararlanacak.

ÇALIŞAN EMEKLİYEİKRAMİYE NE ZAMAN YATACAK?

Çalışan emekliye ikramiye ne zaman yatacak? sorusu da yanıt buldu. İşte son dakika haberinin detayları... Bu kapsamda olan 4 milyon 689 bin emekliye 5 bin liralık ikramiye 15 Aralık'tan önce yatacak. Böylece 15 milyon 120 bin emeklinin tamamına bir defaya mahsus 5 bin liralık ödeme yapılmış olacak.

Çalışan emekliye 5 bin TL müjdesi! Emekli ikramiyesi ne zaman yatacak? 5 bin TL tahsis numarasına göre ödeme günleri...

Çalışan emeklilere 5 bin TL ikramiye müjdesi! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan devreye girdi!

Çalışan emekliye ikramiye tartışmasında flaş gelişme! Anayasa Mahkemesine gidebilir! Çalışan emekliler dikkat!

5 bin lira 100. yıl ikramiyesi kimleri kapsıyor, bu ay yatacak mı? Çalışan emekliye 29 Ekim ikramiyesi verilecek mi? 


Geri Dön