Kent Haberleri

Çalışan EYT'liler dikkat! Maaş tam bu kadar olacak! Sakın bu haklarınızı gözden kaçırmayın!

Uzun zamandır beklenen EYT konusu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının ardından yavaş yavaş netleşti. Çalışan EYT'liler dikkat! Maaş tam bu kadar olacak! Sakın bu haklarınızı gözden kaçırmayın! Uzun zamandır beklenen EYT konusu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının ardından yavaş yavaş netleşti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili son dakika açıklamasında bulundu. Uzun zamandır beklenen EYT konusu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının ardından yavaş yavaş netleşti. 

Söz konusu açıklamanın ardından EYT'den faydalanacak vatandaşlar, düzenleme ile ilgili son dakika detaylarını araştırmaya başladı. 

En çok da çalışan EYT'liler detayları sık sık araştırıyor. EYT yasasının ardından emekli olarak aynı iş yerinde çalışacak olanlar, maaşlarını ve haklarını öğrenmek istiyor. 

Çalışan EYT'liler dikkat! Maaş tam bu kadar olacak! Sakın bu haklarınızı gözden kaçırmayın!

CNN Türk'te yer alan habere göre; EYT yasasının ardından emekli olarak aynı iş yerinde çalışacak olanların maaşları ile hakları da yavaş yavaş belli oldu.  

ASGARİ ÜCRETLİ EYT’LİNİN MAAŞI KAÇ TL OLACAK? 

EYT yasası çıktıktan sonra, emekli olarak aynı iş yerinde çalışmaya devam eden asgari ücretlilerin net maaşı açıklandı. 

Bu kapsamda, asgari ücretli EYT'lilerin maaşları 9 bin 145 Türk Lirası olacak. 

EYT’liler; 2023 yılında hem aylık emekli maaşı almaya hem de iş yerinden kıdem tazminatı almaya hak kazanacak hem de eğer çalışmayı sürdürürlerse emekli olmayan (aynı brüt ücrete sahip) diğer çalışanlara göre daha fazla çok maaş alacaklar. 

EYT’liler ayrıca emekli-yaşlılık aylığı ve kıdem tazminatı da alma hakkına sahip olacak. Bu şekilde emeklilikten sonra aynı işyerinde çalışmaya devam edenlerin 3 önemli avantajı olacak. 

ÇALIŞAN EYT'LİLERİN HAKLARI NELER? 

Yaşlılık-emeklilik maaşı bağlanması için çalışanın öncelikle işinden ayrılması gerekli. EYT’li çalışanlar yasa çıkıp emeklilik için işyerlerine dilekçe verdiklerinde kıdem tazminatını alma hakkını da kazanıyor. 

İşverenler, kıdem tazminatını tek seferde ödemekle zorunlu tutuluyor. Fakat işçi ve işverenin karşılıklı rızası ile kıdem tazminatı taksitle de önebiliyor. 

Emeklilikten sonra aynı işyerinde çalışmayı (işverenin de talebiyle) sürdürecek EYT’liler üç avantajdan aynı anda faydalanacaklar. İşte o avantajlar:

1- Yeniden işe başladıklarında işyerlerinden çalışma karşılığı aylık ücret alabilecekler.

2- Devletten emekli-yaşlılık aylığı alabilecekler.

3- Geçmiş çalışmalarının karşılığı toplu ödeme-kıdem tazminatı alacaklar.

Maaşım az evimi geçindiremiyorum diyenlere müjde! Onaylanan hesaplara her ay peş peşe 1250 TL yatacak!

SSK, BağKur Emekli Sandığı emeklilerine resmen soğuk duş! Peş peşe açıklandı, duyan emeklinin içi yandı! Hemen bakın!

Memur ve memur emeklisi 2023 zammı belli oldu! Bu rakam buz kestirdi! Şimdi zamlı maaşlara bakın!