Kent Haberleri

Çalışan EYT'liler hemen bakın! SGK peş peşe açıkladı! Artık bunu yapmanıza gerek yok... 

Çalışmaya devam edecek binlerce EYT'li "emekli olur" yazısını alamadığı için, SGK'nın kapısından geri döndü. Çalışan EYT'liler hemen bakın! SGK peş peşe açıkladı! Artık bunu yapmanıza gerek yok...  Bu nedenle Sosyal Güvenlik Kurumu merkezlerinde yoğunluk oluşmaya başladı

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) yasasının yürürlüğe alınmasıyla beraber milyonlarca vatandaş emeklilik dilekçesini vermeye başladı. Bu nedenle Sosyal Güvenlik Kurumu merkezlerinde yoğunluk oluşmaya başladı. 

Çalışmaya devam edecek binlerce EYT'li ise "emekli olur" yazısını alamadığı için, SGK'nın kapısından geri döndü. 

SGK, süreci kolaylaştırmak amacıyla konu ile ilgili yeni bir karar verdi. Çalışan EYT'lilerin izleyeceği yol belli oldu. 

Çalışan EYT'liler hemen bakın! SGK peş peşe açıkladı! Artık bunu yapmanıza gerek yok... 

NTV'de yer alan habere göre; Çalışmaya devam edecek binlerce EYT'liler "emekli olur" yazısını alamadığı için, SGK'nın kapısından geri dönmek zorunda kaldı. 

Konu ile ilgili bir son dakika kararı alındı ve işten ayrılış belgesi verilmeden önce, SGK'dan "emekli olur" yazısı alınmasına artık gerek olmayacağı belirtildi. 

ÇALIŞAN EYT'LİLERİN NE YAPMASI GEREKİYOR? 

EYT sürecinde en çok araştırılan sorulardan biri de 'Çalışanlar nasıl bir yol izleyecek?' oldu. SGK tarafından alınan son kararla, e-Devlet aracılığıyla alınan belgelerin de "emekli olur" yazısı yerine geçeceği belirtildi. 

Bu şekilde, işveren o belgelerde çalışanının çıkışını gerçekleştirebilecek. 

SGK'nın yeni kararı ile ilgili açıklamalarda bulunan  Prof. Dr. Cem Kılıç, "1 milyon 250 bin kişi ilk aşamada başvuracak öyle gözüküyor. Yoğun talebe cevap verebilmek adına da SGK bu emekli olabilir yazısını şimdilik sanki iptal etmiş gibi ya da vermeyecekmiş gibi görünüyor" ifadelerine yer verdi ve e-Devlet'ten çalışma hayatım kısmından sigortalılık durumunun çıktı alınarak ispatlanabileceğine, bu şekilde işverene verilebileceğine dikkat çekti. 

Çalışan EYT'liler hemen bakın! SGK peş peşe açıkladı! Artık bunu yapmanıza gerek yok... 

Uzmanlara göre bu durum çalışan EYT'lilere için kolaylık sağlarken, işverenler açısından önemli sorunlar yaratabiliyor. 

İşverenlerin konuya sıcak bakmadığına da dikkat çeken Prof. Dr. Cem Kılıç, açıklamasında "İşverenler de bu bağlamda bu konuya çok sıcak bakmıyorlar çünkü yanıltıcı olabileceğinden endişe ediyorlar. Çünkü işin sonunda bir kıdem tazminatı ödemesi var" dedi. Kılıç, işverenlerin haksız bir kıdem tazminatı ödemesi yapmak istemediğine, bu taraftan bakıldığında haklı olduklarına vurgu yaptı. 

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşı zamları buz kestirdi! Maaşlar peş peşe açıklandı! Şimdi siz de bakın!

Bu şirketler adeta para saçacak! 10 TL ve üzeri temettü veren şirketler tek tek açıklandı! Hemen bakın!

112 metrekare prefabrik ev fiyatları ne kadar? En ucuz prefabrik ev fiyatları 6 Mart 2023 fiyat listesi...

Altın fiyatlarında  ibreler yeşile döndü! Elinde gram altın, çeyrek altını olan acil baksın! 6 Mart 2023 altın fiyatları