Kent Haberleri

Çalışan kadınlara müjde...müjde...müjde! 24 bin 909 TL para yardımı! Hemen buraya bakın!

Çalışan kadınlara ilaç gibi gelecek müjde gibi müjde geldi! 112 gün süreyle izin hakkını kullanan kadınlara 24 bin 909 TL para yardımı sağlanacak! İşte bütün ayrıntılar...Hamile çalışanlara doğumdan önce ve doğumdan sonra sekiz haftalık doğum izni hakkı verilmektedir

Doğum yaptıktan sonra çalışmaya devam eden kadınlara maddi destek! Doğum izninden sonra işe dönen annelere ilaç  gibi gelecek bir yardım yapılıyor. Hamile çalışanlara doğumdan önce ve doğumdan sonra sekiz haftalık doğum izni hakkı verilmektedir. 112 gün süreyle izin hakkını kullanan kadınlara da 25 bin lira maddi destek veriliyor. 

İşte bütün ayrıntılar...

Çalışan anneleri mutlu eden maaş! Hamilelik nedeniyle toplam 112 gün doğum izni kullanabilen kadınlara da maddi destek sağlanıyor. Devlet tarafından verilen destekle anneler oh çekiyor.

Kadın istihdamını destekleme amacıyla gerçekleştirilen yardımlar yeni asgari ücretle beraber zamlandı. Yasalara göre kadınlar doğum öncesi ve sonrasında izin kullanabiliyor.

Çalışanlar doğumdan önceki 8 hafta ve doğumdan sonraki 8 hafta olmak üzere toplam  16 hafta yani 112 gün izin kullanabiliyor. Bu izin sürecinde para desteği de sağlanıyor. Doğum izninde geçen sürelerde verilen paraya doğum izni parası adı veriliyor.

Brüt ücret baz alınarak hesaplanan doğum parası yeni asgari ücret üzerinden hesaplandı. Buna göre, 2023 senesinde doğum iznine çıkan bir kadın çalışanın 16 haftalık ücreti tam 24 bin 909 TL olacak.

Bu para kadının Ziraat banka hesabına yatırılır. Doğum izni sona erdikten sonra, öngörülen ücreti alabilirsiniz.

Doğumdan önceki yılda en az 90 gün kısa vadeli prim yatıran kadınlar bu paradan faydalanabilir. Doğum izni başlamadan önce işten ayrılan çalışanlar bu haktan yararlanamaz. Kadının iş yerindeki sigortalılık durumu doğum izni süresince de devam etmelidir.

3 ÇOCUĞA KADAR DESTEK SAĞLANIYOR!

Kadınlara ve ailelerine verilen destek bununla da bitmiyor. 15 Mayıs 2015 ve sonrasında doğum yapan tüm anneler “Çocuk Yardımı” hakkına sahiptir.  T.C. Kimlik numarasıyla aile.gov.tr adresinden başvuru yapan kadınlar çocuk parası alabiliyor.

Çocuk sayısı arttıkça çocuk yardımı miktarı da artmaktadır. Birinci çocuk 300 TL, ikinci çocuk 400 TL, üçüncü çocuk 600 TL.

YARIM GÜN ÇALIŞMA HAKKI!

Doğumdan sonra işine dönmek isteyen kadınlara ‘Yarım Çalışma Desteği’ sunuluyor.

SSK’sı devam ederken çalışıp doğum yapan kadınlara ilk doğumda 2 ay, ikinci doğumda 4 ay, ikinci doğumda 6 ay yarım gün çalışma hakkı verilir.

Kadınlar, yarı zamanlı çalıştıkları saatler için tam ücret alma hakkına sahiptir. Engelli çocuğu olan kadınlar için yarım gün çalışma süresi 12 aya çıkarılmıştır.
 

Benzin ve motorinde son durum ne? İşte 20 Ocak Cuma güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları!
Altın bugün ne kadar? 20 Ocak 2023 gram altın kaç TL? İşte altındaki son durum!
Dolar bugün ne kadar? 20 Ocak 2023 dolar kaç TL? İşte dolarda son durum!