Ekonomi

Çalışanlar sevinçten dört köşe oldu! En düşük maaş 16 bin 800 TL! İşte detaylar!

Çalışanlar sevinçten dört köşe oldu. En düşük maaş 16 bin 800 TL oldu. İşte çılgın zamma dair araştırılanlar!Mutfak alışverişi, fatura giderleri, giyim ve eğitim masrafları şeklinde sıralanırken vatandaş ay sonunu zor getirmeye başladı

Uzun bir süredir meydana gelen ekonomik kriz, vatandaşın bütçesini darmaduman etti. Mutfak alışverişi, fatura giderleri, giyim ve eğitim masrafları şeklinde sıralanırken vatandaş ay sonunu zor getirmeye başladı. O kamu kurumu en düşük maaşı 16 bin 800 TL olduğu duyurdu.

İşte haberin ayrıntılar…

Bir kamu kurumu, taşeron ve sözleşmeli tüm personel için en düşük maaşı 16 bin 800 TL olduğunu açıkladı. Diğer yandan ikramiye ve prim ödemelerinde yüzde 74 ile 99 arasında artış yaşandı. İşte ayrıntılar…

Kocaeli'nin İzmit Belediyesi, geçtiğimiz haftalarda yaptığı toplu iş sözleşmesi ile belediyede çalışan personelin maaşlarına yüzde 75 zam yaptı. Zamdan sonra belediyedeki en düşük maaş 16 bin 800 TL'ye çıktı. Buna göre İzmit Belediyesi, çalışanlarına kıdem teşvik primi verme kararı aldığını duyurdu. 25 yıl çalışanlar da 3 bin TL teşvik primi alabilecek. Yapılan iyileştirme, çalışanların bütçelerine önemli ölçüde katkı sağlayacaktır.

İKRAMİYELERE YÜZDE 99 ARTIŞ YAŞANDI!

Kıdem teşvik primi, bir çalışanın belediye için çalıştığı yıla bakılarak verilecek. Bu konuya örnek verirsek, 5 yıllık çalışan bin TL, 10 yıllık çalışan 1.500 TL, 15 yıllık çalışan 2 bin TL, 20 yıllık çalışan 2 bin 500 TL, 25 yıllık çalışan 3 bin TL ödemesi olacak.

İzmit Belediyesi çalışanlarına maaş zammı ve kıdem teşvik priminin getirilmesinin dışında ücret ve ikramiyelere de zam yapıldı. 1 Mayıs ikramiyesi yüzde 99 artırılarak 300 TL'ye çıkarıldı. Bunun yanında çalışanlara dair eğitim yardımı yüzde 90, öğle yemeği ücretleri yüzde 77 artış yaşandı.

DİNİ BAYRAMLARDA İSE 3 BİN TL ÖDEME!

Yakıt yardımı da yüzde 124,50 artış ile net 400 TL oldu. Bayram yardımları da yüzde 120 artış ile net 3 bin TL'ye yükseltildi. İzin yardımı da 5 günden 10 güne çıkarıldı ve yüzde 100 zam yapıldı.