Ekonomi

Çalışanlara müjde! İmzalar atıldı saatlik çalışma ücretlerine yüzde 50 zam!

Çalışanlara müjdeli haber verildi. Toplu sözleşmede imzalar atıldı. Saatlik çalışma ücretlerine yüzde 50 zam yapıldı. İşte detaylar!Dönem Toplu İş Sözleşmesi'ne imza atıldı

Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları ile Özçelik-İş Sendikası arasında 16. Dönem Toplu İş Sözleşmesi'ne imza atıldı.

İşte haberin ayrıntılar…

Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları ile Özçelik-İş Sendikası arasında 16. Dönem Toplu İş Sözleşmesi yapıldı. Buna göre çalışanların saat işçilik ücretlerine ilk 6 aylık yüzde 50 oranında artış yapıldığı açıklandı. Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları ile Özçelik İş Sendikası arasında bir süredir süren ve 2023-2024 yıllarını içine alan 16. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmesi anlaşma ile neticelendi. İmzalanan sözleşme ile beraber çalışanların saat işçilik ücretlerine ilk 6 aya yüzde 50 oranında artışa gidildi.

Özçeliğin yaptığı yazılı açıklamada toplu iş sözleşme görüşmelerinin, çalışanlarının mutluluğu ve zaferi ile sonuçlandığı söylendi. Bu sözü edilen açıklamada görüşlerine de yer verilen Özçelik İş Sendikası Başkanı Yunus Değirmenci, enflasyonu, hayat pahalılığını ve üyelerinin beklentilerini göz önüne alarak toplu iş sözleşme masasında bir araya geldiklerini belirtti.

Değirmenci, KARDEMİR'deki üyelerin memnuniyetini ilk sıraya aldıklarını bu görüşü önceleyen bir toplu iş sözleşmesini imzalamış olmanın iç huzurunu yaşadıklarını belirtildi.

4A 4B 4C EMEKLİLERİ ŞAŞTI KALDI!

Temmuz ayı gittikçe yaklaşıyor. Emekli ve memur maaşlarına biri ocak diğeri ise temmuz ayında olmak üzere senede 2 kere yapılan zamlar enflasyon oranı göz önüne alınarak hesaplama yapılıyor. SSK ve Bağ-Kur emeklileri temmuz ayında 6 aylık enflasyon oranına göre zam alırken memurlar ve memur emeklileri enflasyon zammı ile beraber toplu sözleşme zammı da alıyorlar.

EMEKLİLERİN TABAN MAAŞI NE OLACAK?

Taban maaş zammı hesaplamalarında ilk önce enflasyon oranı ile artış eklenmektedir. Ama eğer en düşük maaş belirlenen taban maaşın altında bulunur ise seyyanen zam yapılarak gerekli seviyeye çıkılabiliyor. Seyyanen zam herkese eşit miktarda eklenen maaş artışı anlamına gelir. Ocak ayında 5 bin 500 TL'nin altında kalan maaşlar seyyanen zam ile bu sayıya yükseltilmişti.