Ekonomi

Çalışanların maaşları 15 bin TL’ye yükseliyor! İşte yararlanacak kişiler!

Kamu çalışanları müjdeli haberi bekliyor. Maaşların 15 bin TL'ye çıkması hedefleniyor. İşte gelişmeler ve detaylar!İşçi maaşlarının net bir hal alması için görüşmeler devam ediyor

İşçilere yapılacak olan zam oranları yavaş yavaş belli olmaya başladı! Maaşların 15 bin TL'ye kadar yükseltileceği öngörülüyor. İşçi maaşlarının net bir hal alması için görüşmeler devam ediyor. Yapılacak olan zamlar ile beraber işçi maaşlarının 15 bin TL'ye kadar yükseleceği düşünülüyor.

 

İşte ayrıntılar…

Kamu işçi maaşlarında görüşmeler sürüyor. Verilen zamlar ile beraber kamu işçisinin maaşlarının 15 bin TL'ye kadar çıkması bekleniyor. Tüm kamu işçilerini yakından ilgilendiren maaş zammı pazarlıklar sürüyor. Buna göre işçilere iyi bir zam yapılacağı öngörülüyor. 1 Mayıs tarihinden öncesinde işçiler için dev bir zam uygulanacak.

EN AZ 15 BİN TL MAAŞ GÜNDEMDE!

Hükümet ve Türk-İş Sendikasının çalışmaları sonucunda, kamu işçilerine yapılacak maaş zamları için pazarlıklar hız kesmeden sürüyor. Yaklaşık olarak da 700 bin işçiyi alakadar eden maaş zammı oranlarına ilişkin teklifler gelmeye devam ediyor. Maaşların 15 bin TL'ye kadar çıkarılması ile birlikte yüzde 15 refah payının verileceği gündemde bulunuyor.

Kamu işçileri  için 15 bin TL maaş, yüzde 15 refah payı ile birlikte bunlara ilave olarak da 1. altı ay için yüzde 45 zam yapılacağı konuşuluyor. Türk-İş Sendikası’nın vazgeçmediği teklifler içinden ama hükümetin verdiği teklifler çok daha farklı.

Kamuda işveren, taban ücreti 11 bin 500 TL'ye kadar çıkarılması ve 2023 yılının ilk altı ayında yüzde 30 zam yapılması şeklinde ilk teklif, taban ücret 12 bin TL'sına kadar yükselecek. İlk altı ayda yüzde 40 zam olarak pazarlıklar yer almaya başladı. İşçiler ve sendikalar işçi ücretlerinin 11 bin 500 TL kadar yapılması ve sonrasında ücretlere 15 refah payının eklenmesi ve daha sonraki birinci ayda yüzde 45 zam yapılması bekleniyor. Hükümet de bu yeni teklifi değerlendirmeye aldı.

Hükümetin yeni bir teklif için hazırlıklarının devam ettiği öğrenilirken, görüşmelerin hafta içerisinde hareketlenmesi ve sözleşmenin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nden önce imza atılacağı öngörülüyor.