Kent Haberleri

Çalışma Bakanı Bilgin’den Bağ-Kur’luların emeklilik şartlarına ilişkin çok tartışılacak açıklama!

Ankara Ticaret Odasının (ATO) 29. Dönem 6. Olağan Meclis Toplantısı'na katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Bağ-Kur'lu yurttaşların emeklilik koşullarına ilişkin konuştu.r Bilgin, "Mikro işletmelerde prim gününü tekrar düzenlemek gerekiyor ve bunu ilk fırsatta yapacağız” dedi. Dönem 6

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin'den Ankara Ticaret Odasının (ATO) 29. Dönem 6. Olağan Meclis Toplantısı'nda Bağ-Kur'lu yurttaşların emeklilik koşullarına ilişkin dikkat çeken bir açıklama geldi. Bakan Bilgin, konuyla ilgili yeni bir düzenleme geleceğinin sinyali verdi. İşte detaylar...

BAĞ-KUR'LULARIN EMEKLİLİK ŞARTLARI

ATO Başkanı Baran'ın Bağ-Kur'lu yurttaşların emekliliği hak etme şartlarının SSK'lı yurttaşlar ile aynı düzeye getirilmesine ilişkin talebi olduğunu hatırlatan Bilgin, şunları söyledi:

"Küçük işletmelerde çalışan yurttaşlar hem emekçi hem de sermayedar. Bu işletmelerin sahipleri için büyük işletmelerin emeklilik koşullarını geçerli saymamız mümkün değil. Bu kapsamda, mikro işletmelerde prim gününü tekrar düzenlemek gerekiyor ve bu konu da önümüzde. Bütün hazırlıklar bitti. İlk fırsatta yapacağımız düzenlemelerden biridir. Esnafımıza, tüccarımıza söz verdik."

İşte detaylar...

"AKKUYU NÜKLEER GÜÇ SANTRALİ HER ALANDA FAYDA SAĞLAYACAK"

Türklerin asker olduğu kadar tüccar bir millet de olduğunun altını çizen Bakan Bilgin, "Eğer ticareti bilmeseydik burada bin yıl değil, muhtemelen 50-60 sene veya yüz sene yaşayabilirdik. Daha uzun ömürlü olmazdı” şeklinde konuştu.

Cumhuriyetin ilanından sonra sınırları çizilen iktisat politikalarının ülke ekonomisine yön verdiğini belirten Bilgin, şunları söyledi:

"Mustafa Kemal Atatürk, İzmir İktisat Kongresi'nde dünyaya bir mesaj iletiyor. Biz sosyalist bir ekonomi kurmayacağız. Fakat sizin gibi liberal kapitalist bir ekonomi de kurmayacağız. Devlet sanayiyi, ticareti geliştirecek politikalara destek verecek. Atatürk'ün çizdiği bu sınır, bizim iktisat politikamızın felsefesini oluşturmuştur."

Türkiye ekonomisinin Kovid-19 salgını sürecinden negatif anlamda etkilendiğini aktaran Bilgin, bunda salgın döneminde verilen sosyal desteklerin etkisinin de olduğunu vurguladı.

Bakan Bilgin, Türkiye'nin enerjide dışa bağımlı olduğunun altını çizerek, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin önemine değindi.

Nükleer santralin, enerji üretiminin yanında nükleer teknolojinin kullanımı bakımından da Türkiye'ye yararlar sağlayacağını söyleyen Vedat Bilgin, tesisin devreye girmesi ile birlikte Türkiye'nin enerji kaynaklarının çeşitleneceğini sözlerine ekledi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sürpriz bir kararla 2431 personel alacak. Hemen bakın!

Emekli promosyonlarına mayıs güncellemesi! 14.500 lira şipşak hesabınıza yatacak!

Memurlara ve memur emeklilerine 1 Mayıs müjdesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan devreye girdi!