Ekonomi

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin'den akıl almaz zenginlik kriteri: Herkesin kapısında arabası var

Türkiye'de milyonlarca insan açlık sınırı olarak açıklanan 6 bin 391 liranın 891 lira aşağısında maaş almaya mecbur kalırken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, duyanı hayretler içinde bırakan açıklamalar yaptı.İnsanların yemesinden içmesinden keserek belli oranlarda yaptığı birikimlerle aldıkları otomobil bir ihtiyaç değil lüks olarak görülüyor

Türkiye'de yaşayan halkın eriştiği sosyal imkanların boyutu hala tartışma konusu olmaya devam ediyor. İnsanların yemesinden içmesinden keserek belli oranlarda yaptığı birikimlerle aldıkları otomobil bir ihtiyaç değil lüks olarak görülüyor. Asgari ücretin yüksek enflasyon rakamlarının altında kalması, ekonomideki yavaşlama ve artan işsizlik rakamları hükümetin çözmesi gereken en önemli meseleler olarak gündemin ilk sıralarında dururken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, halkın "ekonomik açıdan refah içinde olduğunu" iddia etti. Bakan bilgin bu iddiasını, “Baktığınız zaman Türkiye değişiyor. Gelinen refah seviyesine bakın. Türkiye’de bütün ailelerin, her gelir grubundan ailelerin kapısında otomobili var, çocukları okuyor. Netice itibarıyla hepimiz bireysel hayatımızdan bunu hissedebiliriz” şeklinde konuşarak otomobil sahibi olmanın refah göstergesi olduğuna dikkat çekti.

Peki Türkiye'de otomobil sahipliği açısından rakamlar ne diyor?

Türkiye'de otomobil sahibi olabilmek bir asgari ücretli için oldukça pahalı ve süre olarak uzun. Türkiye'de en baz model olarak satılan Fiat Egea Sedan marka araç 329 bin 900 lira.  Bir asgari ücretli bugün hiç maaşını harcamadan bir otomobil satın almak istese 60 ay birikim yapması gerekiyor. Bu da 5 yıl demek.

Asgari ücrete ek zam sonrası gelecek yeni zammı Fatih Portakal açıkladı! Rakamı duyanların ağzı açık kalacak

Yumurta fiyatlarına rekor zam geldi! 30'luk büyük boy yumurta kolisi 32 liradan bakın kaç liraya çıktı?

Emekli bayram ikramiyesi alanlara 2 bin 331 lira eksik ödeme şoku! 1100 lira alanlar dikkat

Emeklilere 5 bin 500 lira maaş promosyon ödemesi! Kurban Bayramı ikramiyesi gibi olacak

Toprak Mahsulleri Ofisi 1530 lira farkla ayçiçek yağı satın alacak! İşte detaylar...

Benzine bu geceden itibaren zam kararı iptal edildi! Benzin 6 Temmuz'da kaç liradan satılacak?

Dolar fırtınası geliyor uyarısı: Remzi Özdemir 'Ok yaydan çıktı' diyerek yeni gelecek adımı açıkladı