Genel

Çalışma hayatında önemli değişim! Ofise dönüş hızlandı. Şimdi de Disney çalışanlarını ofise çağırdı

Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgını çalışma yaşamında da önemli değişiklikleri beraberinde getirmişti. O değişikliklerin başında ise uzaktan çalışma geliyor. Salgının control altına alınması ve hayatın normalleşmesinin ardından çalışma yaşamı da eski normaline dönmeye başladı. Büyük şPeş peşe büyük şirketlerin aldığı “ofise dönüş” kararına bir yenisi daha eklendi

Yakın zamanda Twitter’ı satın alan yeni CEO Elon Musk, Twitter çalışanlarının haftada 40 saat ofisten çalışmalarını istemişti. Peş peşe büyük şirketlerin aldığı “ofise dönüş” kararına bir yenisi daha eklendi.

Disney CEO'su da çalışanlardan haftada dört gün ofiste olmalarını istedi. Ofisten çalışma nedeni ise; yüz yüze çalışmanın yaratıcı işlerde önemli olduğu fikri.

Karar kısa zamanda hayata geçirilecek.

“YÜZ YÜZE ÇALIŞMA YARATICI İŞLERDE ÖNEMLİ”

BBC Türkçe’nin aktardığına göre, Disney CEO'su Bob Iger, çalışanların Mart ayından itibaren Cuma günleri hariç ofisten çalışacağını açıkladı. Iger, açıklamasında yüz yüze çalışmanın "yaratıcı işlerde önemli olduğuna" dikkat çekti.

Bob Iger, fiziksel olarak bir araya gelen çalışanların daha iyi iletişim kurduğunu ve daha yaratıcı olduklarını vurguladı.

Iger, ofisten çalışmanın, çalışanların kariyerine de fayda sağlayacağı görüşünde.

ŞİRKETLERDE OFİSE DÖNÜŞ BAŞLIYOR

Disney de pek çok şirket gibi Koronovirüs pandemisi sürecinde evden çalışma kararı almıştı. Salgının dünya genelinde kontrol altına alınmasının ardından Disney de çalışma hayatında “normale dönüş” kararı almış oldu.

Geçtiğimiz aylarda da Snap, Tesla, Uber gibi büyük şirketler dahil pek çok şirket çalışma hayatında yeni düzenlemeler yaparak uzaktan çalışma sistemine son Verdi.

Apple da Eylül ayından itibaren haftada üç gün ofisten çalışılmaya başlandı.

Twitter CEO’su Elon Musk da, Kasım ayında çalışanların haftada 40 saat ofise gelmesini istemişti.

DISNEY’DE KOLTUK DEĞİŞİMİ: İKİ AY ÖNCE SÜRPRİZ DÖNÜŞ

Disney'in 15 yıllık CEO’su Bob Iger Disney+'tan beklenen verimin alınamaması ve şirket hisselerindeki keskin düşüş üzerine emekli olmuştu. Iger yerine Şubat 2020'de Bob Chapek getirilmişti.

Chapek, Koronavirüs salgını nedeniyle eğlence parklarının kapatıldığı o dönemde Disney'in başındaydı.

2020 yılında yaşanan ayrılığın ardından Bob Iger iki ay önce sürpriz bir şekilde yönetim kurulu kararıyla yeniden şirket CEO'su olarak şirkete geri döndü.