Kim Kimdir?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan kimdir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı yeni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanını açıkladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan oldu. Peki Vedat Işıkhan kimdir? İşte detaylar!Yeni bakanların kim olacağı tek tek açıklandı

Yeni kabinede yer alacak bakanlar merakla bekleniyordu. Yeni bakanların kim olacağı tek tek açıklandı. İşte onlardan biri de Vedat Işıkhan seçildi. Vedat Işıkhan'ı yeni kabinede Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak görev alacak. İşte Vedat Işıkhan’a dair merak edilen ayrıntılar…

VEDAT IŞIKHAN KİMDİR?

Vedat Işıkhan, 1966 yılında Mardin'de dünyaya geldi.

VEDAT IŞIKHAN NEREDEN MEZUNDUR?

Işıkhan, ilk, orta ve lise eğitimini İzmir'de aldı. Üniversite eğitimini ise 1990 yılında Hacettepe Üniversitesi’nde Sosyal Hizmetler Yüksekokulu'ndan aldı.

Yüksek lisansını Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde tamamladı. Aynı Enstitüde de "Sosyal Hizmet ve Sağlık Alanında Görev Yapan Yöneticileri Etkileyen İş Stres Faktörleri" adlı tezi ile Doktora (PhD) derecesini aldı.

2003 yılında Işıkhan, Doçent unvanını aldı ve 2009 yılında ise Profesör unvanını elde etti. Işıkhan'ın araştırma alanlarının içinde Kentlerin Gölgesinde Yaşayan Evsizler, Yönetim Stresi, Çalışma Hayatında Stres ve Başa Çıkma Yolları, Türkiye'de Zihinsel Engelli Çocuğa Sahip Annelerin Sorunları, ile Tüberküloz Hastalarının Genel Özellikleri yer alırken ayrıca Engelli Çocuğa Sahip Anne ve Babalarda Depresyon ve Onkolojide Tükenmişlik ve Başa Çıkma, Stres Yönetimi: Tükenmişlikten Mutluluğa ve Yardım Personelini Güçlendirme gibi konuları yer alıyor.

Bu bilgilere ek olarak da Vedat Işıkhan'ın yayınları da mevcuttur. Bu yayınlar içinde de; "Kentlerin Gölgesinde Yaşayan Evsizler yayını” "Yönetim Stresi yayını” "Engelli Çocuğa Sahip Anne ve Babalarda Depresyon yayını”  "Çalışma Hayatında Stres ve Başa Çıkma Yolları," ile birlikte "Türkiye'de Zihinsel Engelli Çocuğa Sahip Annelerin Sorunları yayını” "Tüberküloz Hastalarının Genel Özellikleri ve Onkolojide Tükenmişlik ve Başa Çıkma yayını” "Stres Yönetimi: Tükenmişlikten Mutluluğa" ve son olarak da "Yardım Personelini Güçlendirme" adlı kitapları bulunmaktadır.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 3 Haziran 2023 Cumartesi tarihinde açıklamış olduğu bakanlar kurulu listesinde yer alarak yeni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olmuş oldu.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan kimdir? Hakan Fidan nereden mezundur?

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya nereden mezundur? Ali Yerlikaya kimdir?