29 / 04 / 2024

Çalışmadan yüksek gelir getiren yatırım fırsatları tespit edildi! Paraya para demeyeceksiniz

Çalışmadan yüksek gelir getiren yatırım fırsatları tespit edildi! Paraya para demeyeceksiniz

Günümüzde ekonomi herkesin birinci önceliği. Eski zamanlarda 'Allah'tan sağlık, devletten aylık' şeklinde özetlenen para-yaşam döngüsü günümüzde değişen iş yaşamı ve yatırım fırsatlarıyla boyut değiştirdi. Peki tam zamanlı çalışmadan yüksek gelir nasıl kazanılır? İşte detaylar...



Günümüzde şu veya bu şekilde paraya bağımlıyız. Parayı kazanmak için tam zamanlı bir işte çalışmadan yüksek gelir elde etmek mümkün. Bu tarz gelirlere pasif gelir ismi veriliyor. Siz çalışsanız da çalışmasanız da hesabınıza her zaman belirli bir miktar para sürekli geliyor.

GAYRİMENKÜLDEN GELEN GELİR ZAMANLA GÖL OLUR

Pasif gelir deyince akla gelen ilk yatırım aracı emlak oluyor. Emlak yatırımı mal sahibi için kiraya verildiği ya da işletildiği sürece sürekli bir gelir kapısı demek. Siz de bir zamanlar ya da hala kiracıysanız ne demek istediğimizi rahatlıkla anladınız. 

İKİNCİ ADRES HİSSE SENEDİ

Gayrimenkülden sonra yapılabilecek en mantıklı pasif gelir aracı hisse senetleri. Hisse senedi en az gayrimenkül kadar size pasif gelir sağlayabilir. Borsadan gelir elde etmenin birçok yolu vardır. Bunlardan ilki her çeyrek dönem faaliyet sonrasında temettü veren şirketlerin hisselerine sahip olmaktır. Bu şirketler  piyasada kendilerini kanıtlamış, dönem sonunda elde ettikleri kârlarını birtakım hisse senedi sahiplerine dağıtan şirketlerdir ancak herhangi bir şirketin hisse senedine yatırım yapmadan önce bilmeniz gereken bazı hususlar var.

BUNLARA DİKKAT EDİN

Bunlardan ilki, yatırım yapılacak şirketin düzenli olarak ne kadar süredir temettü ödediğini takip etmektir. Bazen yatırımcıyı kendisine çekmek için temettü ödeyen şirketler olabilir bunlara dikkat etmeniz gerekir. Bu nedenle bir şirket ne kadar uzun süredir temettü ödüyorsa o kadar iyidir. Dikkat edilmesi gereken bir diğer husus şirketin temettü oranlarını ne kadar sıklıkla arttırdığıdır. ABD'de her yıl yüzde 1,5 ile 2 arasında yıllık enflasyon gerçekleşir. Bu oran bazen son zamanlarda olduğu gibi yüzde 8'lere çıkabilir bu nedenle şirketin her yıl temettü artırması önemlidir.

Çalışmadan yüksek gelir getiren yatırım fırsatları tespit edildi! Paraya para demeyeceksiniz


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön