Ekonomi

Çalışmalar başladı! 6 milyon dar gelirlinin yüzü gülecek! İşte detaylar!

Dar gelirli 6 milyon kişinin yüzü gülecek. Ocak ayı gelmeden vatandaşların ceplerine yarayacak birden fazla düzenleme gündeme geldi. İşte detaylar!Ekim ayında dar gelirli vatandaşların rahat edeceği formüller geliştiriliyor

Mecliste bulunan ve 6 milyon kişiyi ilgilendirecek düzenleme gündeme geldi. Ekim ayında dar gelirli vatandaşların rahat edeceği formüller geliştiriliyor. Yaşanan ekonomik sıkıntılar pek çok kişiyi, haneyi dar bir boğaza soktu. Bu durumda olan dar gelirli vatandaşlar için yeni ekonomik modeller geliştiriliyor.

İşte haberin merak edilen detayları…

DAR GELİRLİ VATANDAŞLARIN CEBİ RAHATLAYACAK!

Dar gelirli vatandaşların cebi ocak ayı gelmeden rahatlayacak. Zor geçinen dar gelirli vatandaşlara yarayacak birçok düzenleme gündeme gelmeye hazırlanıyor. Özellikle ekim ayında dar gelirlileri rahat ettirecek formüller üzerinde çalışılıyor.

Meclis, 1 Ekim tarihinde yoğun bir gündemle açılacak. Yapılacak görüşmeler ve çalışmalara dair ayrıntıları da CNN Türk Muhabiri Duygu Ayaz Bayram şu şekilde aktardı; “1 Ekim itibarı ile TBMM çalışmalarına başlayacak. Genel Kurul faaliyetleri hızlı bir çalışma temposu ile başlayacak. Bu bağlamda pek çok kanun teklifinin TBMM Genel Kurul’unda gündeme gelmesini bekliyoruz. Öğrenim kredileri ile ilgili düzenlemenin ekim ayı içinde Genel Kurul’un gündeme gelmesini bekliyoruz.”

DESTEK PAKETİNDE DÜZENLEME YAPILACAK!

CNN Türk Muhabiri Duygu Ayaz Bayram sözlerine şöyle devam etti; “Geri ödemelerine enflasyon farkı veya faiz uygulaması olmada yalnızca ana paranın geri ödenmesi şeklinde kanuni düzenleme gelecek. Bir diğer gelecek olan düzenleme de dar gelirlilere yönelik destek paketine ilişkin düzenleme olacak. Hazırlanan paket ile birlikte yaklaşık 6 milyon dar gelirli vatandaşın 15 Ağustos tarihinden öncesi icra ve haciz işlemi başlatılanların 30 milyar TL tutarında borçları silinecek.”

ARABULUCULAR DEVREYE GİRECEK!

CNN Türk Muhabiri Duygu Ayaz Bayram, “Ekim veya kasım gibi bu düzenlemenin Meclis’e gelmesini bekliyoruz. Aynı zamanda ara buluculuk düzenlemesi de getiriliyor. Ev sahibi ve kiracı arasındaki uyuşmazlıklar, kat mülkiyeti ve komşuluk arasındaki uyuşmazlıklarda artık arabulucular sahada olup onlar çalışmalarına hız verecek. Bu düzenleme de ekim ayı içinde Meclis’e gönderilecek” şeklinde konuştu.

BİM’de görülmemiş indirim rüzgarı başladı! BİM’de Eylül indirimleri başladı! İşte detaylar!

Skoda yeni elektrikli model arabasını tanıttı! Vision 7S hayranlık uyandırdı! İşte detaylar!

İl Özel İdaresi ilköğretim mezunu daimi personel arıyor! İşte maaşı dolgun İl Özel İdaresi personel alımı detayları!