Çamlıca Camii bugün ibadete açılıyor!
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde temelini attığı Çamlıca Camisi bu akşam Kadir Gecesi için ilk kez ibadete açılacak. Yaklaşık 10 bin kişi caminin avlusunda teravih namazı kılacak.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde temelini attığı Çamlıca Camisi bu akşam Kadir Gecesi için ilk kez ibadete açılacak. Yaklaşık 10 bin kişi caminin avlusunda teravih namazı kılacak.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde 6 Ağustos 2013'te temeli atılan Üsküdar'daki Çamlıca Camisi, Kadir Gecesi münasebetiyle avlusunda kılınacak teravih namazıyla birlikte cemaatle ilk kez buluşacak.
BELEDİYE İFTAR YEMEĞİ VERECEK
Bu özel gecede vatandaşlar, Üsküdar Belediyesi'nin sokak iftarında orucunu açtıktan sonra Enderun usulü teravih namazı kılacak. İftar ve teravih namazı programı İstanbul'un bu alandaki tarihte görülen en kalabalık programı olmaya aday. 10 bin kişinin katılımı için 15 bin metrekarelik hasır ve seyyar abdesthane hazırlıkları tamamlandı. İstanbul'un seçkin hafızlarından oluşan bir ekiple Osmanlı döneminde saraylarda kılınan bir namazın kılınacağını söyleyen Üsküdar Belediyesi Başkanı Hilmi Türkmen "Yapımı süren bu harika eseri 21. yüzyıla vurulan bir mühür olarak görüyoruz. Dua programı, ilahiler ve tesbihatlarla İstanbullular muazzam bir gece yaşayacak. Vatandaşlarımız her ihtimale karşı seccadelerini alıp gelsinler" dedi. İstanbul Cami ve Eğitim-Kültür Hizmet Birimleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk ise "Cumhuriyet tarihinin en büyük camisinin kaba inşaatı tamamlandı. 60 bin kişinin aynı anda ibadet edebileceği cami, acil durumlarda 100 bin insana sığınak olacak. Ana kubbenin tamamlanmasının ardından, özel olarak projelendirilerek hazırlanan yazılar asılacak. Ana kubbede tevhidi simgeleyen 16 adet Esma'ül Hüsna yer alacak. Kemer altlarında ise 220 metre boyunda fetih suresi yer alacak" dedi.
ENDERUN USULÜYLE KILINACAK
Enderun usulü teravih namazı, Osmanlı iç teşkilatında, sarayda, Hırka-i Saadet'te, saray camileri, büyük cami ve dergahlarda kılınırdı. Kaynağı Buhurizade Mustafa Itri Efendi'ye dayanan bu teravih namazı bilinenin aksine daha uzun sürüyor.
Sabah