29 / 04 / 2024

Çamlıca Camii'nde sona yaklaşıldı!

Çamlıca Camii'nde sona yaklaşıldı!

Temelleri 6 Ağustos 2013 yılında atılan Çamlıca Camii'nin büyük bir bölümü tamamlandı. İstanbul Üsküdar'da yapımı devam eden Çamlıca Camii inşaatında sona gelindi.



Sabah'ta yer alan habere göre; 6 Ağustos 2013 yılında temelleri atılan Çamlıca Camii'nde iskelelerin büyük bir kısmının kaldırılmasıyla birlikte caminin mimari yapısı ve tamamı el işçiliği süslemeler de ortaya çıktı.

Caminin dışında sanat galerisi, kütüphane, müze, konferans salonu, otopark ve sanat atölyesinin de yer aldığı projenin büyük bir bölümü tamamlandı. 

Çamlıca Camii nde sona yaklaşıldı!

"Çamlıca Camii geleneksel anlamda bir külliye olarak tasarlandı"

İstanbul Cami ve Kültür Hizmet birimleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk, Camlıca Camii'nin büyük bir kompleks olduğunu ve geleneksel anlamda bir külliye olarak tasarlandığına dikkat çekti. Şu anda yoğun bir şekilde çalışmaların devam ettiğini ifade eden Külünk, şöyle devam etti:

"Bu yıl Kadir Gecesi'nde camimizi ibadete açacağımızı söylemiştik ama bir sanat eseri yaptığımız için gecikme yaşandı. Sayın Cumhurbaşkanımızın da çok değerli düşünceleriyle bizi rahatlattı, sağlıklı bir netice alabilmek için projemizin bitirilmesini birkaç ay ertelemiş bulunuyoruz. Camimizin içerisinde mihrap, minber, müezzin mahfili, kubbe yazıları ve pencere desenlerimiz bitti. Avizelerimizin ayakları takıldı önümüzdeki günlerde de avizemiz yerine yerleştirilecek. Burası sadece bir cami inşaatı değil geleneksel anlamda da bir külliye olarak tasarlandı ve yapılıyor."

Çamlıca Camii nde sona yaklaşıldı!

63 bin kişinin aynı anda ibadet edebileceği şekilde tasarlanan Çamlıca Camii'nde 6 minare bulunuyor. Camide 11 bin metrekare büyüklüğünde Türk İslam eserlerinin yer alacağı bir müze ile 3 bin 500 metrekare büyüklüğünde bir sanat galerisi yer alacak. 

Kompleksin içinde kütüphaneler, sanat atölyeleri, konferans salonları da bulunacak. Kompleksin altında ise 3 bin 500 araç kapasiteli katlı bir otopark mevcut.

Çamlıca Camii nde sona yaklaşıldı!

Çamlıca Camii nde sona yaklaşıldı!


Geri Dön