28 / 04 / 2024

Çamlıca Camii'nin minaresi belirdi! 1 Temmuz 2016'da açılacak!

Çamlıca Camii'nin minaresi belirdi! 1 Temmuz 2016'da açılacak!

Yapımına 9 ay önce başlanan Çamlıca Camii inşaatının yüzde 50'lik kısmı tamamlandı. Havadan ilk kez görüntülenen cami inşaatında minareler de görünmeye başlandı. Caminin 1 Temmuz 2016'da açılması planlanıyor...




Yapımına 9 ay önce başlanan Çamlıca Camii inşaatının yüzde 50'lik kısmı tamamlandı. Havadan ilk kez görüntülenen cami inşaatında minareler de görünmeye başlandı. İstanbul Cami ve Eğitim Kültür Hizmetleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk, "Şimdi, 1 numaralı minaremizin 7-8 kütükten, yuvarlak bölüme geçişi olan kalıbını yaptık. Betonunu dökmek üzereyiz. Ondan sonra çelik kalıplarla minarenin gövdesini yapmaya başlayacağız" dedi. Külünk, Çamlıca Camii'ni 1 Temmuz 2016 günü açmayı planladıklarını açıkladı: "1 Temmuz 2016 Cuma günü Kadir Gecesi'nde kimse bir yere randevu vermesin. Cuma namazından birkaç saat önce Çamlıca Tepesi'ne bekliyoruz." Çamlıca Camii'nin Cumhuriyet döneminde yapılmış en büyük cami olacağını söyleyen Külünk, "Camimiz bir dönem eseri olarak planlanıyor. 


Bizden sonraki kuşaklar, bu camiyi tarihi eser olarak addederek daha sonraki kuşaklara taşıyacak. Teorik olarak 37 bin 500 kişilik ama sert zeminleri de dikkate aldığımız zaman 50-60 bin kişinin aynı anda ibadet edebileceği şekilde planlıyoruz" diye konuştu. 

Öte yandan, cami inşaatında bugüne kadar 9 bin 500 ton demir kullanıldı. 72 bin metreküp beton dökülürken, 140 bin metrekare kalıp yapıldı. İnşaat alanından ise 700 bin metreküp hafriyat kaldırıldı. 


Habertürk Gazetesi 


Geri Dön