28 / 04 / 2024

Çamlıca Camisi'nde sona doğru!

Çamlıca Camisi'nde sona doğru!

Çamlıca Camisi, planlandığı gibi Kadir Gecesi yerine birkaç ay sonra ibadete açılacak. Cami İstanbul'un simgelerinden biri olacak....



Çamlıca Camisi'nin Kadir Gecesi'nde planlanan ibadete açılma tarihinin biraz ertelendiğini ifade eden İstanbul Cami ve Eğitim Kültür Hizmetleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk, "Bu 'biraz' dediğimiz tarih, çok fazla bir tarih değil. Birkaç ay gibi bir süreç içinde projemizi, her şeyini bitirmiş olarak ibadete açacağız. Net gün söylemiyoruz ama mutlaka ilan edeceğiz." dedi.

Çamlıca Camisi'nin 350 bin metreküplük çelik iskelesinin büyük bir bölümü söküldü.

"Büyük bir projeyi yönetmeye gayret ediyoruz"

Ergin Külünk, Anadolu Ajansı'ndan Çiğdem Alyanak'a bir takım açıklamalarda bulundu. Külünk, "Bu yıl Kadir Gecesi'nde Çamlıca Camisi'ni ibadete açacağımızı söylemiştik. Lakin uç uca gelen işlerden dolayı mesafeyi biraz açmak durumunda kaldık. Sayın Cumhurbaşkanımızın 29 Mayıs akşamı yaptığı konuşmasında söylediği 'Bitmemiş işi açmayalım' cümlesi, bizim için bir imdat çekici oldu. İşimizi biraz daha sakin ve güzel tamamlamanın yolunu, gayretini önümüze serdi. Kadir Gecesi olarak düşündüğümüz ibadete açma tarihimizi biraz öteliyoruz. Bu 'biraz' dediğimiz tarih, çok fazla bir tarih değil. Birkaç ay gibi bir süreç içinde projemizi, her şeyini bitirmiş olarak ibadete açacağız. Net gün söylemiyoruz ama mutlaka ilan edeceğiz"


Geri Dön