23 / 07 / 2024

Çamlıca Exen İstanbul Konut Projesi'nde metrekaresi 5 bin 500 TL'ye!

Çamlıca Exen İstanbul Konut Projesi'nde metrekaresi 5 bin 500 TL'ye!

Bir ayda yarısı satılan Sur Yapı’nın Exen İstanbul’u Çamlıca’da konut fiyatlarını da yükseltti. Bölgedeki emlakçılar, konut fiyatlarının Exen İstanbul’la yüzde 50 arttığını söyledi...




 Sur Yapı’nın Çamlıca’nın Ümraniye eteklerinde yaptığı Exen İstanbul, sadece projeden konut alanları değil, komşularını da memnun ediyor. Bölgedeki emlakçılar Sur Yapı’nın Ümraniye Tantavi mahallesinde başlattığı Exen İstanbul’un bölgedeki mevcut konutların değerini de artırdığını söyledi. Ümraniye’de 40 yıldır emlakçılık yapan Pak Emlak’ın sahibi Ali Özkan, Exen İstanbul’un temelinin atılmasının hemen ardından konut fiyatlarının artırdığını söyledi. Özkan “3 ay önce 70 metrekare evi 100 bin liraya sattım. Ancak şimdi benzer evlerin fiyatları 150 bine çıktı. Evlerin değeri yüzde 50 arttı” diye konuştu.

DÜNYA ÇAPINDA

Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas da Exen İstanbul gibi dünya çapındaki projelerin her zaman gittikleri yeri olumlu yönde değiştirdiğini, Çamlıca’nın Ümraniye eteklerindeki evlerde yaşanan artışın da bunun bir göstergesi olduğunu söyledi. Bölge sakinlerinin kendilerine proje için dua ettiğini belirten Elmas “Bu projeler bu dualarla başarıya ulaşıyor” diye konuştu. Exen İstanbul’un temelinin atılmasıyla bölgede dönüştürücü etki yaptığını, çevredeki sitelerin de yeniden yapılmak üzere müteahhitlere verilmeye başlandığını duyduklarını belirten Elmas, şunları söyledi: “Biz sadece konut değil, bir kent merkezi inşa ediyoruz. Projede alışveriş merkezinden havuza kadar her türlü sosyal donatı var. Bu da çevrenin değerini artırıyor.”

METREKARESİ 5.500 LİRA

Satışına bir ay önce başlanılan bin 38 konutluk Exen İstanbul’un ortalama metrekare satış fiyatının 5 bin 500 lira olduğunu belirten Elmas ‘Hayallerimizin gerçeğe dönüştüğü projeyi inşa ediyoruz’ dediği Exen İstanbul projesinin 155 bin metrekarelik arsa üzerinde 160 metre yüksekliğinde 44 katlı ikiz kule ve 11-15 kat arasında değişen yatay bloklardan oluştuğunu vurguladı. Elmas, Exen İstanbul projesinin her katta genişleyen Marmara Denizi ve Adalar manzarasına 21. kattan itibaren de İstanbul Boğazı’nın da ekleneceğini söyledi.

Bir ayda yarısı satılan ilk etap 2012’de teslim edilecek

İlk etapta 300 konutun satışa çıktığı projenin yüzde 50’den fazlası bir aylık sürede satıldı. Boğaziçi Köprüsü’ne 5, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ne 10 dakikalık mesafede bulunan projenin ilk etabı 2012 yılında teslim edilecek, tamamı ise 2013 yılında bitirilecek. Projede, konuklar lobide karşılanacak. Vale, concierge, resepsiyon hizmetleri  bulunacak. Kafe ve restoranı, kuaförü, kuru temizlemesi, lostra salonu, marketiyle günlük ihtiyaçların karşılanabileceği mini çarşısı, Exen İstanbul sakinlerinin hizmetinde olacak. 

Yatırım değeri 650 milyon dolar

Altan Elmas, projenin hayata geçirileceği Tantavi Tüneli yanındaki arsanın iki parçadan oluştuğunu belirterek, iki arsayı Şile yolunun ayırdığı büyük arsa üzerine Exen İstanbul projesini, küçük arsa üzerine ise açık alışveriş merkezi, çarşı, ofis inşa edeceklerini, ticari birimlerden oluşan bu bölümün lansmanını ise sonra yapacaklarını açıkladı. Exen İstanbul’un sadece konut bölümünün yatırım değerinin 500 milyon dolar olduğunu kaydeden Altan Elmas, küçük arsa üzerindeki ticari birimlerle birlikte bu değerin 650 milyon dolara çıkacağını ifade etti. 

Simge proje olacak

İstanbul’ un ticaretin, kültürün ve dünyanın ekseni olduğunu, tarihi yarımada ve Boğaz siluetinin de İstanbul’un en önemli unsuru olduğunu belirten Elmas “Bu güzelliklerin en güzel izlenebildiği yer Çamlıca Tepesi. Biz de Exen İstanbul projemizi hazırlarken 1.5 yıl çalıştık. İnce eleyip sık dokuduk. İkisi yabancı 6 mimari grubun hazırladığı projeler arasından Mimar Bünyamin Derman’ın projesini seçtik ve projeyi mimari ekibimizle geliştirdik. Dünyada kendinden söz ettirecek bir proje ortaya çıkardığımızı düşünüyorum” dedi.

STÜDYO DAİRELERİN FİYATI 172 BİN LİRA

Altan Elmas “Panoramik Boğaz manzaralı daireler, penthouse keyfi ve lüksü ile benzersiz olacak. Projede 36 metrekarelik stüdyo dairelerden 355 metrekarelik 4+1 daire seçenekleri kadar farklı konut seçenekleri yer alıyor. Loft daireler ile dubleks dairelerin de yer aldığı projede stüdyo daireler 172 bin lira, 1+1 daireler 350 bin lira, 2+1 daireler 500 bin lira, 3+1 daireler 750 bin TL, 4+1 daireler ise 1 milyon TL’den başlıyor” dedi. En yüksek daire fiyatının ise 2.5 milyon TL olduğunu belirten Elmas, Exen İstanbul projesinin 3 etap halinde inşa edileceğini ve birinci etaptaki hızlı satış nedeniyle ikinci etabın satışını da öne çektiklerini söyledi.
Star/İbrahim Acar

Sur Yapı Exen İstanbul fiyat listesi ve ödeme Koşulları için tıklayın

Örnek ödeme planı için tıklayınız

www.exenistanbul.com.tr

0216 316 72 67


Geri Dön