Çamlıca Kız Lisesi'nin satılmaması için eylem yapıldı
Çamlıca Kız Anadolu Lisesi'nin de içinde bulunduğu tarihi okulların satılmaması için bir grup, protesto gösterisi yaptı
Çamlıca Kız Anadolu Lisesi'nin de içinde bulunduğu tarihi okulların satılığa çıkarıldığını öne süren bir grup, protesto gösterisi yaptı. Eğitim ve Bilim İş Görenleri Sendikası (Eğitim-İş), Çamlıca Lisesi Mezunlar Derneği ve çeşitli sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, Üsküdar'daki Çamlıca Kız Anadolu Lisesi'nin önüne gelerek, ellerinde taşıdıkları dövizlerle, çeşitli sloganlar attı.
'DÜNYA KORUYOR'
Burada grup adına bir basın açıklaması yapan Eğitim-İş İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı Abidin Baysal, Milli Eğitim Bakanlığı'nın İstanbul'daki 22 okulu satışa çıkardığını ifade ederek, "Aralarında Kabataş ve Pertevniyal Liseleri gibi köklü okulların da yer aldığı 15 okulla ilgili çalışma sürüyor. Çamlıca Kız Lisesi ve Kandilli Kız Lisesi gibi toplam 60 bin metrekare alan üzerinde kurulu iki köklü okul da satılacak okullar arasında yer alıyor" dedi. Tarihi yapıların dünyanın birçok yerinde müze yapılırken, Çamlıca Kız Anadolu Lisesi, Kandilli Kız Lisesi gibi okulların belli kişilere kurban verildiğini iddia eden Baysal, "Buradan haykırıyoruz. Mustafa Kemal'in öğretmenleri olarak Cumhuriyet kuşaklarını yetiştiren, tarihe tanıklık etmiş bu güzide kurumlarımızın satışına müsaade etmeyeceğiz" diye konuştu.
'BU OKUL ÇOK DEĞERLİ'
Çamlıca Lisesi Mezunlar Derneği Başkanı Ümran Timur da lisenin 1. derece tarihi eser statüsünde olduğunu belirterek, burada sanatla birlikte aynı zamanda eğitim aldıklarını, Türkiye'nin ilk kadın profesörlerinin, ilk kadın doktorlarının buradan çıktığını kaydetti. Bu kapsamda, okulun çok değerli olduğunu ifade eden Timur, eğitimli gençler yetiştirilebilmesi için okulun satılmaması gerektiğini savundu. Grup üyeleri, açıklamanın ardından lisenin kapısına, "Okulumu sattırma, geleceğimi karartma" yazılı pankart astı.
Özner Berber/Habertürk