02 / 05 / 2024

Çamlıkent DBM İnşaat Çiğli'de 600 konut yaptı!

Çamlıkent DBM İnşaat Çiğli'de 600 konut yaptı!

Çamlıkent DBM İnşaat, son 10 yılda tamamı Çiğli ilçesinde olmak üzere bin 600 tane konut inşa etti.Çamlıkent DBM inşaat Yönetim Kurulu Başkanı Barı Öncü, projeler hakkında bilgi verdi.



Çamlıkent DBM İnşaat, son 10 yılda tamamı Çiğli ilçesinde olmak üzere bin 600 tane konut inşa etti. Bugüne kadar yaklaşık 300 milyon liralık yatırım yaptıkları bilgisini veren Çamlıkent DBM inşaat Yönetim Kurulu Başkanı Barış Öncü, "Projelerimizi hep müşterimizin bizden konut aldıktan sonra 10-15 yıl hiç tadilat dekorasyon yapmadan yaşayacağı şekilde planladık" dedi. Kaliteli ve fonksiyonel malzemeleri kullandıklarına dikkat çeken Öncü, "10 yılchr her projemiz benzer projelere oranla alıcılara daha fazla kâr sağladı. Hem konutlar daha çok değerlendi, hem kira gelirleri yüzde 30-40 daha fazla oldu" diye konuştu. İnşa ettikleri evlerin fiyatlarının bugün 250 bin TL'ye ulaştığını kaydeden Öncü, "Diğerleri hala 170-180 biıı TL civarında. Bu elbette sadece iyi malzemeyle olmuyor. Baştan projeyi doğru yorumluyoruz" görüşünü kaydetti. Sektöre adım attıkları dönemde piyasada konutların teslimat sürelerinin 36-48 ay arasında olduğunu hatırlatan Banş Öncü. şöyle devam etti: "Taahhüdümüz 36 ay da olsa biz sekiz ile 18 ay arasında teslimat yapıyoruz. Bu da müşteri için çok önemli bir avantaj. Piyasada pek çok müteahhit proje hızlı gitse büe taahhüdü 36 aysa o süreye sadık kain-. Biz bu anlayışı değiştirdik." Plan ve programlarını uzun vadeli yaptıklarını anlatan Banş Öncü. "Önümüzdeki yıl iki yeni projeye başlayacağız. Bunlar için bugün istesek peşinat yatıracak, hazır bekleyen en az 100 müşterimiz var. Bu güveni inşa etmek çok önemli." ifadesini kullandı. Halen Çamlıkent Prestij Evleri 2 Pröjesi'nin sürdüğünü vurgulayan Banş Öncü, "Burası biter bitmez diğer iki projeye başlayacağız. Yhıe Çiğli'de Egekent ve Evka 2 mahallerinin yamacında 250 ve 350 dairelik iki proje hazırlıyoruz. Burada elektrik şarj istasyonu, loft daireler gibi İzmir'de çok yaygın olmayan özellikler bulunacak. Elektrikli araç kullammı dünyada olduğu gibi Türkiye'de de yaygınlaşacak" dedi. İhtiyaca yönelik söz konusu sistemi bu iki projede kuracaklarım ifade eden Öncü, şunları kaydetti: "Son yıllarda loft daire konsepti de yaygınlaşıyor. Bu tip yüksek tavanlı, dubleks daireler giderek daha çok ilgi görüyor. Bu projelerde oda boyutlarını da büyük tuttuk. Örneğin 1+1 daireler net 83 metrekare olacak. 1+1 daireler öğrenci evi gibi görünür ama bizimkiler ailelerin de yaşayabüeceği büyüklükte olacak. 2016 baharında yapımına başlayacağız, çok hızlı bir şekilde tamamlayacağız."


Dünya Bölge 



Haber Dünya'da şu şekilde yer aldı;


İzmir’in Çiğli ilçesinde şimdiye kadar bin 600 adet konut üreten Çamlıkent DBM İnşaat, 10. kuruluş yıldönümünü kutluyor. Şimdiye kadar üçede 300 milyon TL’nin üzerinde yatırım yapan firma, bu yıl toplam 600 konutluk 2 projeye daha başlayacak.


Şu an Çamlıkent Prestij Evleri 2 Projesi’nin sürdüğünü vurgulayan Çamlıkent DBM İnşaat Yönetim Kurulu Başkam Barış Öncü, “Yine Çiğli’de Egekent ve Evka 2 mahallerinin yamacında 250 ve 350 dairelik iki proje hazırlıyoruz. Burada elektrik şarj istasyonu, loft daireler gibi İzmir’de çok yaygın olmayan özellikler bulunacak. Elektrikli araç kullanımı dünyada olduğu gibi Türkiye’de de yaygınlaşacak. Biz bugünden bu ihtiyaca yönelik sistemi bu iki projede kuracağız. Son yıllarda loft daire konsepti de yaygınlaşıyor. Bu tip yüksek tavanlı, dubleks daireler giderek daha çok ilgi görüyor. Bu projelerde oda boyutlarım da büyük tuttuk. Örneğin 1+1 daireler net 83 metrekare olacak. 1+1 daireler öğrenci evi gibi görünür ama bizimkiler ailelerin de yaşayabileceği büyüklükte olacak. 2016 baharında yapımına başlayacağız, çok hızlı bir şekilde tamamlayacağız” diye konuştu.


Yaptıkları bütün projelerde öncelikle insanların konforunu düşündüklerini ve uzun yıllar gönül rahatlığıyla yaşanacak evler planladıklarını dile getiren Öncü, “Projelerimizi hep müşterimizin bizden konut aldıktan sonra 10-15 yıl hiç tadilat dekorasyon yapmadan yaşayacağı şekilde planladık. Piyasada, nasıl olsa satın alanlar değiştirecek düşüncesi ile 2 liralık klozet kapağı, 50 liralık klozet kullanan müteahhitler var. Biz hiç öyle bakmadık. Her daireyi kendimiz yaşayacakmışız gibi yapıyoruz” diye konuştu.


Öncü, “10 yıldır her projemiz benzer projelere oranla alıcılara daha fazla kar sağladı. Hem konutlar daha çok değerlendi, hem kira gelirleri yüzde 30-40 daha fazla oldu. Örneğin bizim yanımızda ve bizimki ile aynı fiyatlara satılan bir diğer projede şu an kiralar 600-650 TL iken, bizim projemizde bin TL’nin üzerinde. Bizim evlerimizin fiyatları bugün 250 bin TL’ye ulaşmışken, diğerleri hala 170-180 bin TL civarında” diye konuştu.


Öncü, “Bu yıl başlayacağımız 2 yeni proje için bugün istesek peşinat yatıracak, hazır bekleyen en az 100 müşterimiz var. Bu güveni inşa etmek çok önemli. Bir projeye başlarken yüzde 30’u mevcut portföyümüze satılıyor, biraz tanıtımla bu oran yüzde 50’ye çıkıyor.” dedi.


Dünya 


Geri Dön