02 / 05 / 2024

Can Ekşioğlu: Küçük metrekareli konutlar yatırım amaçlı tercih ediliyor!

Can Ekşioğlu: Küçük metrekareli konutlar yatırım amaçlı tercih ediliyor!

Konut metrekarelerindeki farklılığın nedenlerini anlatan Can Ekşioğlu, şöyle konuştu: Küçük metrekareli konutların yatırım aracı olarak görülmesi ve daha kolay alınabilmesi İstanbul'da küçük metrekarelilerin tercih edilmesindeki en büyük etken...



İstanbul'un geçen yıl gözdesi küçük metrekareli konutlar oldu. ERA Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Can Ekşioğlu, 2013'te satışa sunulan konutlara ilişkin en küçük oturma alanına sahip evlerin, Türkiye'nin metrekare bazında en yüksek fiyata sahip kenti İstanbul'da, en geniş oturma alanına sahip evlerin ise Adana'da olduğunun gözlemlendiğini söyledi. 


ARAZİ STOĞU AZ 


Konut metrekarelerindeki farklılığın nedenlerini anlatan Ekşioğlu, şöyle konuştu: "Küçük metrekareli konutların yatırım aracı olarak görülmesi ve daha kolay alınabilmesi İstanbul'da küçük metrekarelilerin tercih edilmesindeki en büyük etken. İstanbul'daki arazi stoğunun azlığı ve firmaların bu nedenle daha küçük metrekareli konutlar üretmek istemesi, üniversite sayısındaki artış ve bununla paralel kentte artan öğrenci sayısı, özellikle çalışanların tek başına yaşama istekleri, küçük metrekareli konutların tercih edilmesindeki diğer önemli faktörler olarak ortaya çıkıyor." Anadolu'daki konut tercihlerini de değerlendiren Ekşioğlu; "Anadolu'nun geleneksel yapısı itibarıyla ailelerin büyük metrekareli evlerde yaşamaya alışık olması ve arazi stoğundaki fazlalık, firmaları büyük konut üretimine yönlendirmiştir" dedi. 


Takvim 


Geri Dön