Genel

Can Korkmazoğlu: Atletizm salonu bitince hamle yapacağız!

Türkiye'de düzenlenecek 2012 Dünya Atletizm Salon şžampiyonası ’nın genel  koordinatörü Korkmazoğlu, 'şžampiyonanın, Türkiye ’de bir atletizm hamlesi  olacağına inanıyorum' dedi

İstanbul 'un ev sahipliğinde düzenlenecek 2012 Dünya Atletizm Salon şžampiyonası 'nın genel  koordinatörü Can Korkmazoğlu, 'şžampiyonanın, Türkiye 'de bir atletizm hamlesi  olacağına inanıyorum' dedi.

şžampiyonanın genel koordinatörü ve 31. Avrupa Salon Atletizm şžampiyonası 'nda (Paris-2011) görevli teknik delege Korkmazoğlu, şampiyona hazırlıklarını ve Paris-2011 'i değerlendirdi.

İstanbul 'da 9-11 Mart tarihleri arasında düzenlenecek 2012 Dünya Salon Atletizm şžampiyonası 'ndaki temel eksiği, hala bir salonun olmaması olarak  belirten Korkmazoğlu, 'İnşaat hala devam ediyor. Yüklenici firma, salonun  teslimini ağustosun sonunda taahhüt etti, biz de IAAF 'a, eylül sonunda salonun  içine girebileceğimizi söyledik' diye konuştu.

Salonu teslim aldıktan sonra kısa sürede hakemleri ve gönüllülerin eğitileceğini ifade eden Korkmazoğlu, 'İlk test yarışmamızı da Kasım ayında  yapmak zorundayız. O ay yerel bir yarışma yapıp, 24 Aralık 'ta da İstanbul Salon  Kupası adıyla bir yarışma düzenleyeceğiz. Sonra 25-27 Ocak tarihleri arasında  Türkiye Salon şžampiyonası 'nı düzenleyeceğiz ki oraya IAAF Koordinasyon Komitesi  de gelecek. Esas denememiz orada olacak. Muhtemelen şubat ayında tek günlük  Balkan şžampiyonası olacak, sonra şampiyona' ifadelerini kullandı.

Can Korkmazoğlu, salonun yanı sıra, şampiyona için çok farklı konularda hazırlıkların devam ettiğini belirtti. En fazla ilerleme kaydettikleri konunun,  tanıtım olduğunu ifade eden Korkmazoğlu, bütçenin büyük kısmını buna  ayırdıklarını söyledi.

Korkmazoğlu, 'Bu çalışmaları, sadece şampiyona odaklı yürütmüyoruz. Atletizmi insanlara tanıtacak ve sevdirecek bir plan üzerine çalışıyoruz.  şžampiyonanın, bir atletizm hamlesi olacağına inanıyorum. Türk atletizmine uzun  vadede çok şeyler kazandıracak' dedi.

Paris-2011 'deki iki teknik delegeden biri de olan Can Korkmazoğlu, bu şampiyonada, 2012 Dünya Salon Atletizm şžampiyonası ekibinden bir grubun da  inceleme yaptığını söyledi. Korkmazoğlu, 'Oraya bir ekiple gittik. 2012 'den önce görebileceğimiz son
 büyük salon şampiyonasıydı. Ekipteki arkadaşlarım, kendi konularıyla ilgili 'Biz  daha iyisini yaparız ' diyor. Bu da bize büyük bir güven veriyor' diye konuştu. Paris-2011 'i, genel anlamda başarılı bulduğunu ifade eden Korkmazoğlu,  Türkiye 'nin elde ettiği bir gümüş, bir bronz madalya için de 'İnşallah daha  fazlalarını alırız. Hep kızlarımız başarılı olurdu, erkeklerden madalya gelmezdi.
Bu şampiyonanın sevindirici yanı, erkeklerden de madalya gelmesi oldu. 2012 'ye  çok sağlam çıkabiliriz' yorumunu yaptı.

2012 'NİN SALON İNşžAATI SÜRÜYOR

Sinan Erdem Spor Salonu ile bağlantılı yeni yarışma salonu, atıl durumdaki kapalı yüzme havuzunun yerine yapılıyor. şžampiyona süresince, soyunma  ve ısınma alanları Sinan Erdem Spor Salonu 'nun içinde yer alacak. Salon ile yeni  tesis arasındaki bağlantı, kalıcı bir geçitle sağlanacak. 7 bin 450 koltuk kapasiteli salonda, Dünya şžampiyonası için VIP, basın ve  takım tribünleri ayrıldıktan sonra 5 bin bilet satışa sunulacak.